Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
Site HaritasıRSS
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışmasında Altın Ve Bronz Madalya Başarısı

09/02/2017 16:47:25 - 09/02/2017 16:47:25 - 1492 Takip

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve World Association of Chefs Societies tarafından 15incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı “Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı” kategorisinde altın ve bronz madalya alarak büyük başarı gösterdi.

22 ülkeden 2 bin aşçının 70 kategoride katıldığı 2-5 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Kongre Merkezi’nde yapılan yarışmada “Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı” kategorisinde iki ekiple yarışmaya katılan öğrencilerimiz; Aksay Komşu, Merve Aksoy, Çağla Katkat ve Göktuğ Arık altın madalya kazanırken, Cevat Can Dallı, Meryem Kılıç, Cemalettin Talay, Özgür Topaç ise bronz madalya kazandı.

İlk Yılında İki Madalya Birden

Bu yıl açılan Aşçılık Programının ilk yılında büyük başarı gösterdiğini belirten Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi; “Başta bize her zaman destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere, bu yarışmada altın ve bronz madalya alarak, ödül kazandıran öğrencilerimize ve Aşçılık Programı öğretim elemanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası İstanbul Mutfak günleri Avrupa’nın ve Türkiye’nin uzun soluklu ve en önemli yarışmalarından birisi olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Evrim Karaca ise; böylesine bir yarışmaya öğrencilerimizin katılması ve deneyim kazanmaları onların sektöre hazırlanmaları için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra öğrencilerin sektörün ileri gelen şefleri ve gurmeleriyle tanışması açısından da önemli bir imkân olduğunu söyledi.

Üç aylık bir zaman sürecinin sonunda yarışmaya hazırlandıklarını belirten Öğr. Gör. Mehmet Selman Bayındır da, yarışma yemekleri belirlenirken Türk mutfağının seçkin ve özgün yemeklerini tercih ederek başarı elde ettiklerini dile getirdi.

Öğr. Gör. Aykut Aybaş ise, “Kendi kategorilerinde 30 üniversiteden farklı ekiplerin katılmış olduğu yarışmada öğrencilerimizin altın ve bronz madalya ile dönmeleri okulda aldıkları aşçılık eğitiminin başarılı olduğunu göstermektedir” diye konuştu. 

Aldıkları ödülden son derece memnun olduklarını söyleyen Öğr. Gör. Ali Çakır ise, bölüm olarak gelecek yılda Türk Mutfağına olan katkılarının artarak devam edeceğini vurguladı.

Altın madalya kazanan ekip yarışmaya;

Başlangıç tabağı; Süzme Yoğurt ile Lezzetlendirilmiş Sebzeli Kadayıf Topu

Ana Yemek Tabağı;  Panelenmiş Badem Püresi ve Sebze Sote Eşliğinde Mısır Soslu Kuzu Sırtı

Tatlı Tabağı; Hasule Dolgulu Pancar Soslu Armut Tatlısı yemekleriyle katıldı.

Bronz madalya kazanan ekip yarışmaya;

Başlangıç Tabağı; Sebze Yatağında Erik Soslu Kuru Patlıcan Dolması

Ana Yemek Tabağı; Mücver ve Sebze Sote Eşliğinde Bal ve Kayısı Soslu Dana Madalyon

Tatlı Tabağı; Kivi ve Çikolata Soslu Kaymaklı İrmik Helvası yemekleriyle katıldı.

 

 

 

Altın ve Bronz Madalya Başarısı KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.