Üniversitemiz Rektörlük Binası Ve Karahıdır Yerleşkesinde “Tahliye Ve Yangın Söndürme” Tatbikatı Gerçekleştirildi

10/02/2017 16:41:43 - 10/02/2017 16:41:43 - 669 Takip

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında 10.02.2017 Cuma günü saat 10.30’da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda, saat 15.30’da da Kayalı Yerleşkesi Rektörlük Binasında akademik ve idari personelin katılımıyla “Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı yapıldı.

Kırklareli İtfaiye Teşkilatlarının destekleriyle gerçekleştirilen tatbikatlardan önce İtfaiye amirleri tarafından yangın, yangınla mücadele, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve yangına karşı alınması gerekli önlemler hakkında, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN tarafından da “Acil Durumlar ve Tahliye Kuralları” konularında bilgilendirildi.

Bilgilendirmeler sonrasında görev yerlerine geçen akademik ve idari personel, sirenlerin çalması ile birlikte 60 saniye içerisinde bulundukları binayı boşaltarak okul bahçesinde belirlenmiş olan acil durum toplanma alanına indi. Burada yapılan sayım sonrasında binada mahsur kalan personelin olup olmadığı tespit edildi. Binada mahsur kalan personeller ise, itfaiye aracı yardımıyla tahliye edildi. Rektörlük Binası ve Teknik Bilimler MYO yangınla mücadele ekibinde görevli personel, yangın anında binada mahsur kalan kişiyi kurtarmasıyla tatbikat sona erdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada Üniversitemizin bütün birimlerinde; temel yangın eğitimleri ve tatbikatlar yapılarak acil durum ve genel güvenlik kültürünün oluşması için çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

“Tahliye ve Yangın Söndürme” Tatbikatı KLU