Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/02/2017 16:10:54 - 20/02/2017 16:10:54 - 13797 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi, turizm sektörünün önde gelen işletmeleri ile öğrencileri buluşturmak amacıyla düzenlediği “7. Kariyer Günleri” etkinliği 1 No’lu Mekezi Derslikler Binası fuaye alanında başladı.

20-22 Şubat 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca devam edecek olan kariyer günlerinde düzenlenecek organizasyonlar sayesinde öğrenciler çok sayıda turizm işletmesine özgeçmiş doldurarak ve işletmelerin insan kaynakları yöneticileri, departman müdürleri ve genel müdürleri ile mülakatlar gerçekleştirerek ayrı bir deneyim elde edecekler. Ayrıca sektörün önde gelen temsilcileri başarı serüvenlerini öğrencilerle paylaşacak.

Bu temsilciler arasında 4-5 yıldıza sahip otel işletmeleri, konaklama alanında özel sınıflamaya sahip butik oteller, A sınıfı seyahat acenteleri ve tur operatörleri yer alıyor. İşletmeler hem çalışma alanları hakkında öğrencilere bilgiler sunacaklar, hem de staj ve iş görüşmeleri yaparak öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı olacaklar.

Kariyer günlerinin 20 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen ilk etkinliğinde Nişikli Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç NİŞİKLİ, turizm ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren firması hakkında bir seminer verdi.

Aynı gün gerçekleştirilen bir diğer konferansta ise RİZT CARLTON SPA Müdürü Berrak AKKOÇ, Turizm Fakültesinden mezun olacak öğrencilere mesleğe dair bilgiler verdi. Müdür AKKOÇ; “Mesleği yapmak isteyen arkadaşlar öncelikle yabancı bir dili ileri derecede öğrenmelidir. Daha sonrasında ise mesleğine başlamadan önce mesleği uygulamalı şekilde öğrenmeye çalışmalısınız. Eğer bu doğrultu da hareket edilirse başarı da gelecektir” dedi.

Konferans Türizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR’ın Müdür AKKOÇ’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi. 

 

Turizm Fakültesi Kariyer Günleri KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.