Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/03/2017 10:28:49 - 15/03/2017 10:28:49 - 15702 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında “Mutlu İlkbahar” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda 09 Mart 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen törende iş birliği protokolünün imzaları; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Çiğdem CERİT tarafından atıldı.

Proje sonucunda, engellilerin yaşam kalitelerinin arttırılması, bakıcılarının engelli bakımı konusunda bilgilendirilmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve Üniversitemiz öğrencilerinin profesyonel çalışma yoluyla sorumluluk bilinci ve toplumsal hassasiyet kazanmaları hedefleniyor. 

Kurumlararası İşbirliğine ve Toplum Sorunlarına Çözümler Üretmeye Büyük Önem Veriyoruz

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi olarak, kurumlararası işbirliğine ve toplum sorunlarına çözümler üretmeye büyük önem gösterdiklerini ifade etti. ŞENGÖRÜR, konuşmasında şunları söyledi: “Bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Mutlu İlkbahar’ Projesi İşbirliği Protokolünde hem Üniversitemiz, hem bizimle işbirliği yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile daha önce yaptığımız işbirliklerinin devamı niteliğinde olan bir başka projeyi ele alacağız. Ben, bu tür projelerin birlikte yürütülmesinden çok mutlu oluyorum. Bu, kurumlararası işbirliğine katkı sağlıyor. Kurumlarımız, üniversite olarak bizi sosyal sorumluluk projelerine dahil ediyorlar. Bize bu fırsatı sundukları için kurumlarımızın değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

Daha Fazla Hizmet Üretme Şansımız Olacak

‘Mutlu İlkbahar’ Projesi, geçtiğimiz yıl başarı ile gerçekleştirdiğimiz “Genç Şefkat” projesinin devamı niteliğindedir. Bu yıl, projeye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’müz de katıldı. Ekip genişledi. Böylece gücümüzü arttırmış olduk, daha fazla hizmet üretme şansımız olacak. Biz bu tür projelere katılmayı istiyor ve arzu ediyoruz.  Üniversite olarak, bu işbirliği protokolünün çok yararlı olacağı kanaatindeyiz. Hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da farklı alanlarda işbirliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum.”

 

Hizmetlerimizi Taçlandırmak, Daha Yüksek Seviyelere Çıkarmak İstiyoruz

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Çiğdem CERİT ise konuşmasında evde sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılından beri tüm Türkiye’de uygulandığına değinerek şunları dile getirdi: “İlimizde ve tüm ilçelerimizde de özellikle hastaneye gidemeyen, eve bağımlı, hareketsiz ve ihtiyacı olan tüm hastalara sağlık hizmetlerini götürüyoruz. Evde teşhis, tedavi, rehabilitasyon konularında destek olmaya çalışıyoruz. Hastaların sadece tıbbi yönden değil psikolojik ve sosyal yönlerden de desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda Üniversitemizin çok güzel bölümleri var. Çok değerli Akademik personeliyle birlikte öğrencileri var. Biz, ekiplerimizi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzdeki ekiplerle beraber evde sağlık hizmeti sunulan hastalarımızı üniversite öğrencilerimizin enerjisiyle, onların coşkusuyla birleştirerek bu hizmetlerimizi taçlandırmak, daha yüksek seviyelere çıkarmak istiyoruz. Proje beni heyecanlandırıyor. Evde bakım hizmeti alan hastalarımızın memnuniyetini arttıracağımızı düşünüyorum.”

Babaeski ve Lüleburgaz İlçelerinden Başlamak Üzere Bütün Kırklareli Taranacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN da konuşmasında geçen yıl yapılan projenin sadece merkezde uygulandığını belirterek bu yıl yapılacak olan projede vakit bulunabilirse başta Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinden başlamak üzere bütün Kırklareli’nin taranacağını kaydetti. KARAMAN, şunları aktardı: “Mutlu İlkbahar’ın başarılı bir proje olacağını düşünüyorum. Bu yıl projeye Halk Sağlığı Müdürlüğü’müz de dahil oldu. Bize destek verdikleri için Dr. Çiğdem CERİT’e teşekkür ediyorum. Ayrıca ne zaman talepte bulunursak hiçbir zaman desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkürlerimi sunuyorum.”  

 

protokol

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.