Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/03/2017 01:43:01 - 19/03/2017 01:43:01 - 10596 Okunma

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yılı ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla önce Kırklareli Şehitliğinde, daha sonra da Rektörlük Kültür Merkezi’nde anma törenleri düzenlendi.

Gerçekleştirilen törenlere; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, CHP  Kırklareli  Milletvekili Vecdi GÜNDOĞDU, 55. Mekanize  Piyade Tugay Komutanı  Piyade Albay Mustafa BARUT, Belediye Başkanı  Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.

Kırklareli Şehitliğindeki anma töreni, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Merasim Takımı tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Şehitlik Defteri’ni imzaladı.

Vali CİVELEK ve il protokolü, şehit kabirlerini ziyaret edip dua okudu ve karanfil bıraktı. Şehitlikteki programın tamamlanmasından sonra Kırkşehitlik Anıtı ziyaret edildi.  

Anma töreni Rektörlük Kültür Merkezi’nde Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları etkinliklerle devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu anma programında, Kırklareli Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo ve tiyatro oyunu katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Program sonunda Vali CİVELEK ve il protokolü, Kırklareli Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği “Dünyadaki Şehitlerimiz” temalı sergiyi gezdi.

18 Mart tören

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.