Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2017 10:18:42 - 21/03/2017 10:18:42 - 12078 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümünün katkılarıyla “TechDay2” teknoloji günleri etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte yazılım ve bulut bilişim ürünleri hakkında 250 öğrenci bilgilendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, MYO akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın başlangıcında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Emre BEJİ, “Yeni İşim Girişim” programı hakkında bilgi verdi.

Programın birinci teknik oturumunda Xamarin Türkiye Kurucusu Yiğit ÖZAKSÜT, Xamarin ve Crossplatform uygulamalarından bahsetti. Fikri olanların mobil uygulama geliştirmesinin kolay olduğunu ve mobil uygulama yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan ÖZAKSÜT, uygulamalı örnekler ile sunumunu tamamladı.

Güncel ve trend teknolojilerden biri olan Bulut Bilişim’den Unify Türkiye Kurucusu Mücahid AKÇAY ise, Microsoft Azure teknolojisine değindi. Klasik veri merkezi ile modern veri merkezi arasındaki farklar, Microsoft Azure servisleri ve neden bu teknolojinin tercih edilmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.

Programa yazılım kısmı ile devam eden Cihan YAKAR da ortak uygulama geliştirilirken kullanılan senaryolar ile bu senaryoların avantaj ve dezavantajları ile ilgili bilgiler aktardı. Microsoft Visual Studio Team Services üzerinde demo yaparak proje takibinde ve takım çalışmasında öne çıkan püf noktaları ifade etti.

Etkinliğin son oturumunda ise, Mehmet PARLAKYİĞİT, Microsoft Office 365’in ne olduğunu söyleyerek klasik ofis programları ile arasındaki farkları sıraladı. “Software as a Service” mantığını ve Office365’in örnek senaryolarını öğrencilere uygulamalı olarak sundu.

Etkinliğin sonunda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, sundukları katkılar ve aktardıkları bilgiler için katılımcılara, Trakya Kalkınma Ajansına, Kodlab Yayıncılığa ve Microsoft Türkiye’ye Üniversitemiz adına teşekkür etti.

Etkinlik, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

techday2

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.