Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/03/2017 12:33:53 - 28/03/2017 12:33:53 - 11664 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Uzmanı Sibel EVREN, “Mezun Adayları İçin İş Bulma Önerileri Nelerdir?” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek öğrencilerimize iş bulmada izleyecekleri yöntemleri anlattı.

28 Mart 2017 Salı günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Kariyer Uzmanı Sibel EVREN, sunumuna TBMM tarafından yapılan “Türkiye'de Üniversite Mezunu Nüfusun İşgücü Durumu” başlıklı araştırma verilerini paylaşarak başladı. Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısının 2000 yılında 143 bin olduğunu, bu sayının 2015 yılında ise 774 bine yükseldiğini ifade etti.

Yeni mezunların iş ararken karşılaştığı sorunlara da değinen EVREN, iş bulma süreci ile ilgili olarak özgeçmiş oluşturma ve mülakat süreci konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

Kariyer Uzmanı Sibel EVREN, öğrencilere şu önerilerde bulundu: “İş arama portallarında özgeçmiş hazırlayın. Yakın illerdeki Kariyer Fuarlarına katılın. Meslek gruplarını takip ederek iş ilanı yayımlayan kişilerle/topluluklarla sosyal medyadan etkileşim halinde olun. İş aradığınızı yakın çevrenize ve arkadaşlarınıza duyurun. İş görüşmesine gitmeden önce; firma ile ilgili araştırma yapın. Kıyafetinize ve görünüşünüze dikkat edin. Görüşmeye en az 10 dakika erken gidin. Mülakatı yapacak kişinin adını ve pozisyonunu öğrenin. Gelebilecek sorulara hazırlıklı olun. Online / görüntülü mülakattan kaçınmayın. Mülakat sırasında dürüst cevaplar verin, karşı sorular sorun, göz teması kurun ve beden dilini olumlu kullanın.

Israrcı Olmak ve Pes Etmemek, Sizi Mutlu Sona Ulaştıracaktır

İş arama sürecinde tek bir kanala odaklanmayın. Sadece denediği yola güvenmek ve diğer opsiyonları es geçmek yanlış bir stratejidir. Israrcı olmak ve pes etmemek sizi mutlu sona ulaştıracaktır. İş görüşmelerinden sonra 'Evet' yanıtı almadan önce 20-30 telefon görüşmesi yapmak zorunda kalmanız cesaretinizi kırmasın. Görüşmeden sonra iki-üç hafta sizinle ilişki kurulmazsa işvereni arayın. İşe girme süreci 1 yıl sürebilir. Bu süre zarfında 20-30 işgücü istemine başvuru yapabilirsiniz. Umudunuzu yitirmeyin.”

kariyer seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.