Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/03/2017 17:31:51 - 28/03/2017 17:31:51 - 11455 Okunma

Üniversitemiz Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Endüstrisi Kulübü Başkanı, Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Emine Nur ÇİĞDEM, verdiği seminerde The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) -Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü- hakkında tanıtıcı bilgiler paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 28.03.2017 Salı günü gerçekleşen etkinlikte, Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Emine Nur ÇİĞDEM; IEEE’nin elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonu olduğunu belirterek 1884 yılında kurulan IEEE’nin insanlık yararına teknolojiyi geliştirmeyi hedefleyen bir topluluk olduğunu ifade etti.

1884 yılında, ABD’nin New York şehrinde elektrikle uğraşan bir grup insanın, yeni olgunlaşmaya başlayan alanlarında profesyonellere yardımcı olmak ve onların yenilikçi düşüncelerini desteklemek amacıyla grubu kurduğunu söyleyen ÇİĞDEM, yıllar ilerledikçe, IEEE’nin sınırlarının dünyaya yayıldığını ve insanların hayatında her geçen gün daha fazla yer aldığını dile getirdi.

IEEE’nin ilgi alanının elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliğinden mikro ve nanoteknolojilere, ultrasonik, biyomühendislik, robotik ve daha birçok alana doğru genişlediğine değinen Emine Nur ÇİĞDEM, 160 ülkede 426 bin üyesiyle, sahip olduğu ağ, coğrafik birimler, yayınlar ve konferanslarla bugün dünyanın en büyük teknik topluluğu olduğunu kaydetti. 

Seminersin sonunda Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Evren İŞEN, seminere katkılarından dolayı Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencileri Emine Nur ÇİĞDEM ve Efe KELEŞ’e teşekkür etti. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.