Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/03/2017 00:24:16 - 29/03/2017 00:24:16 - 9648 Okunma

Yeni Şafak Gazetesi sinema yazarı Suat KÖÇER, Üniversitemiz 7. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Pınarhisar MYO tarafından düzenlenen “Başrol Sensin: Hayata Sinemadan Bakmak” başlıklı söyleşi programında Üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldi.  

28.03.2017 Salı günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan sinema yazarı Suat KÖÇER; sinemanın şiiri, edebiyatı, felsefeyi ve daha pek çok şeyi kendi içinde barındıran devasa bir sanat olduğunu belirterek insan ruhunun ve kültürün sahip olduğu pek çok konu ve anıyı bir araya getiren, çerçevesi olmayan sınırsız bir alan olduğunu ifade etti.

Soru-cevap şeklinde yapılan söyleşide, Richard Bach’in “Gitmek istediğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur” sözüne atıfta bulunan KÖÇER; öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “İyi alınmış bir eğitim, çok para, güzel bir kariyer… adına ne derseniz deyin sahip olduğunuz şeye neden sahip olduğunuzu bilmiyorsanız bunların hiçbir önemi yoktur. Eğer amacınızı ve hedefiniz seçmemişseniz, bu değerlerin hiçbirisinin önemi yoktur. Bu yüzden mutlaka kendinize bir hedef belirleyin ve hayatta ne yapmak istediğinize ve nereye varmak istediğinize karar verin.

Cesur bir insanım. İnandığım, sevdiğim ve bağlandığım şeyler konusunda hiçbir zaman tereddüt etmedim. Çok büyük fırsatları sinemada bir adım daha atabilmek için reddettim. Hatırı sayılır, büyük maaşları reddettim. Geçmişime dönüp baktığımda bunu, kendi adıma gurur duyacağım bir şey olarak hatırlıyorum. Çünkü, varmak istediğim noktayı biliyorum. Beni bu yoldan çıkartacak, aklımı çelecek şeylere hiçbir zaman dönüp bakmadım. Size de bunu öneriyorum. Karar verdiğiniz alan hangisi olursa olsun iyi bir marangoz olmak, iyi bir sürücü olmak, iyi bir işadamı olmak, iyi bir anne olmak, iyi bir baba olmak…. Bunların hepsi hayat açısından çok anlamlı meslekler. Ama mutlaka bir şeye karar vermeniz gerekiyor. Öyle her pazartesi başka bir şey olmaya çalışırsanız, her bir gün direksiyonu başka bir yöne çevirip aklınızı çelecek birtakım şeylere kendinizi kaptırırsanız; her yere varmak isteyen ama hiçbir yere varamayan insan olursunuz. Belirlediğiniz yolda canla, başla, azimle ve cesaretle yürüyün.”     

söyleşi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.