Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/03/2017 22:36:15 - 29/03/2017 22:36:15 - 10815 Okunma

Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet ALTAY, 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yerelden Evrensele Kültür ve Kütüphaneler” başlıklı panelde konuştu.

27 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ehem ARIOĞLU yapmış olduğu panele; Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet ALTAY, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit KONYA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı kütüphanecisi Selçuk AYDIN konuşmacı olarak katıldı.

Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet ALTAY, konuşmasında “kültür” olgusunun kavramsal değerlendirmesini yaparak kültür ve kütüphaneler arasındaki karşılıklı etkileşimi anlattı. Kültürel değişimin ve etkileşimin kütüphaneler üzerindeki etkisini, çeşitli kütüphanelerden örnekler vererek açıklayan ALTAY, yazılı kültürün Bulgaristan’daki kaynakları hakkında bilgiler de sundu. Günümüzde Bulgaristan’ın pek çok şehrinin kültürel ve toplumsal yapısında Osmanlı motiflerinin hala görülmekte olduğuna dikkat çekerek, bu motifler kütüphanelerini de etkilediğini ifade etti. ALTAY, sunumunun devamında; Manastır Kütüphaneleri, Vakıf Kütüphaneleri ve günümüzdeki kütüphanelerin durumu hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Panel, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR’in katılımcılara günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.