Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/03/2017 19:51:28 - 30/03/2017 19:51:28 - 11647 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Etkili Bir Özgeçmiş Nasıl Yazılır?” konulu eğitim semineri düzenlendi.

29.03.2017 Çarşamba günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşen eğitim seminerine; Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ, Kariyer Uzmanı Sibel EVREN ve İskender ÖZATLI ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.   

Üniversitemiz 7. Kariyer Günleri Etkinlikleri çerçevesinde organize edilen seminerde; Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN; İş Arama Becerileri, Özgeçmiş (CV) Oluşturma ve Etkili Mülakat Teknikleri hususlarında ayrıntılı bilgiler verdi.

Özgeçmiş’in (CV) potansiyel iş arayan kişinin işverene kısaca kendisi hakkında detaylar sunduğu bir kısa tarihçe olduğunu belirten İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN, özgeçmişin amacının iş arayan kişiyi iş görüşmesine ulaştırmak olduğunu ifade etti. Özgeçmiş oluştururken dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayan YALÇIN, CV’de yer alması gereken temel başlıkları örnekler üzerinde detaylı bir şekilde açıkladı.

Mülakat’ın (İş Görüşmesi) yüz yüze görüşme, sohbet ve söyleşi olduğuna değinen YALÇIN, mülakattaki amacın kişinin farkındalığını ortaya koyması olduğunu söyledi. Örnek videolar üzerinde doğru ve yanlış mülakat şekillerini aktardı.

İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN, son olarak iş başvurusu yapılırken işveren tarafından beğenilmeyen davranışlardan söz ederek görüşmede gelebilecek soruları sıraladı. 

eğitim seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.