Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/03/2017 22:38:41 - 30/03/2017 22:38:41 - 9251 Okunma

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen “Tarımsal Üretimde Gıda Mühendisliği” başlıklı konferansta başarı hikayesini öğrencilerimizle paylaştı.

7. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Mehmet REİS; tarım, tarımsal üretim, gıda, gıda güvenliği ve açlık tehlikesi, Reis Gıda’nın marka oluşu ve bugün geldiği durum, tarım sektörünün gelişmesine sunduğu katkılar ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Konferansta, önümüzdeki yıllarda gıdanın öneminin çok daha fazla kendini göstereceğini belirten Mehmet REİS, erozyon ile toprakların yok olduğunu, toprakların kirlendiğini ve havzaların gittikçe kuruduğunu ifade etti. Tatlı su kaynaklarının yüzde 75’ini sağlayan ormanların istenildiği şekilde korunmayıp tahrip edildiğine vurgu yapan REİS; insanlara hayat veren; su, toprak, orman, hava ve çevreye dikkat edilmediği takdirde gelecekte insanlığı sıkıntılı günlerin beklediği değerlendirmesini yaptı.

Bugün dünyada 8 yüz milyon insanın aç, 1.3 milyar insanın ise aşırı kilolu olduğuna dikkat çeken Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS, paylaşım eksikliğinden ve israf edilen gıda ürünlerinden söz etti.

Soru-cevap bölümüyle devam eden konferans, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU’nun Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS’e günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi. 

gıda konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.