Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/03/2017 00:49:57 - 31/03/2017 00:49:57 - 8632 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 29.03.2017 Çarşamba günü “Modern İran Edebiyatında Bir Klasik Şair: Muhammed Hüseyin Şehriyar” konulu seminer düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi 105 No’lu derslikte düzenlen seminere; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler katılım gösterdi.  

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Okt. Hamidreza SOHRABİADAD ise seminerde konuşmacı olarak yer aldı. SOHRABİADAD, Muhammed Hüseyin ŞEHRİYAR’ın İran edebiyatında olduğu kadar Türk dünyası edebiyatlarında da tanınmış önemli şairlerden biri olduğunu ifade ederek hayatı hakkında bilgiler verdi. Türkçe kaleme aldığı şiirlerinden “Haydar Baba’ya Selam” adlı eseriyle bütün Türk dünyasında adını duyurduğunu söyledi.

Ünlü şairin Farsça ve Türkçe dillerinde kaleme aldığı eserlerin Fars ve Türk Edebiyatı açısından önemini belirten SOHRABİADAD; “Muhammed Hüseyin ŞEHRİYAR, Azeri asıllı bir İran şairidir.  Türkçe divanında göze çarpan en önemli özelliği; kendi halkına, adet, gelenek ve göreneklerine, en önemlisi de anadili olan Türk diline önem vermiş olmasıdır. Bunu, ‘Türk’ün Dili’ başlıklı şiirinde açıkça ortaya koymaktadır” dedi. Seminerde şairin kendi sesinden şiir örnekleri de sunuldu. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.