02/04/2017 09:18:47 - 02/04/2017 09:18:47 - 9246 Okunma

Üniversitemiz “7. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Optisyenlik Mesleğinde Kariyer” konulu seminer düzenlendi. 28.03.2017 Salı günü Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere; Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve Optisyenlik programı öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin ilk konuşmacısı Türkiye Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği Başkanı Abdullah AYDIN, “Dünyada ve Türkiye’de Optisyenlik ve Optometri” başlıklı sunumunda optisyenlik mesleğiyle ilgili istatistiki bilgiler vererek bu alandaki istihdam imkanlarını anlattı. Diğer konuşmacı Essilor ve Opak Optik Pazarlama Müdürü Gülder BİLDA ise, “Gözlük Camı Üretiminde Gelinen Son Nokta” konulu sunumunda Göz sağlığında tıbbın ve teknolojinin en gelişmiş yöntemlerini taşıyan zengin ürün yelpazesi ile alanının öncü firmalarından olan Opak Optik'in tanıtımını yaparak, gözlük camı teknolojisinde gelinen noktayı Optisyenlik programı öğrencilerle paylaştı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden seminer, plaket takdimiyle sona erdi.

seminer