Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/04/2017 00:56:14 - 04/04/2017 00:56:14 - 14158 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kariyer etkinliğinde MYO’nun Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarında eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik; tarım, tekstil ve hazır yemek sektörlerinde kariyer imkanlarının ele alındığı bir panel gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde 30.03.2017 Perşembe günü yapılan panele; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, MYO akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN’ın moderatörlüğünü yaptığı panele; S. S. Lüleburgaz Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Gıda Mühendisi ve Üretim Sorumlusu Lale DİNÇER, Megan Tekstil ve Boya Sanayi Fabrikasının Müdürü Sezgin AYDOĞAN ve Ada Hazır Yemek ve Ada Restaurant İşletmelerinin Sahibi Günalp Ferit KAYA konuşmacı olarak katıldı.

Kariyer etkinliğinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Moderatör Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN; “Çok güzel bir günde burada birlikteyiz. Sektörde çok başarılı kişilerle bir arada olacağız. Bizlerin en çok motivasyona ihtiyacı var. Bu eksen üzerinde konuşmacılar bizleri motive edecek sözler söyleyeceklerdir. Geldikleri için bütün konuşmacılara teşekkür ediyorum” dedi.

Panelin ilk konuşmacısı S. S. Lüleburgaz Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Üretim Sorumlusu Lale DİNÇER, işletmelerinin gelişim süreciyle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Başlangıçta işletmemiz, kasap dükkanı açarak et sektörüne giriş yapıyor. Daha sonra büyümeyle beraber 2006 yılında entegre tesis kurarak yoluna devam ediyor. Şu anda bir tanesi Hamitabat köyünde iki tanesi de Lüleburgaz merkezde olmak üzere 3 et satış noktamız var. 28 personelimiz bulunuyor. İstihdam vizyonumuzu daha da yükseltmeyi düşünüyoruz. Biz, küçük bir yerleşke içerisinde iş hacmi büyük olan bir işletmeyiz. Temel hammaddemiz olarak dana etini kullanıyoruz. Önceliğimiz müşteri memnuniyeti diyerek yola devam ediyoruz. Ayrıca çalışan 28 personelimizi iş güvenliği ve teknik konularda bilgilendiriyoruz.”

Megan Tekstil ve Boya Sanayi Fabrikasının Müdürü Sezgin AYDOĞAN ise tekstil sektörünün istihdam ve ihracatta çok büyük bir paya sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Tekstil sektörünün sizin gibi gençlere çok ihtiyaç var. Bizler, çalışacak elemanlar arıyoruz. Bu işe emek vermiş gönül vermiş kişiler arıyoruz. Ancak ilk sorulan soru, ben ne kadar ücret alacağım oluyor. Hiçbir işletme çalışanı mağdur etmez. Asgari ücretle başlayıp hayal bile edemeyeceğiniz rakamlara gelebilirsiniz. Sahaya girdikten sonra 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite -imza dışında- fark etmiyor. Şu anda lise mezunu olup da kendindi işine veren arkadaşlarımızın çok yukarılara tırmandığına şahit oldum.”

Ada Hazır Yemek ve Ada Restaurant İşletmelerinin Sahibi Günalp Ferit KAYA da konuşmasında şunları ifade etti: “Bizim işimiz, başlangıçta turizm sektörüydü. Daha sonrada gıda sektöründe adım atmaya karar verdik. Şu anda işimizden çok memnunuz. Çalışanlarımızla her ay düzenli olarak toplantı yapmaya çalışıyoruz. Onları dinliyoruz. Başlangıçta sadece 16 kişiye yemek veriyorduk. Şimdi ise 2500-3000 kişiye yemek hizmeti sunuyoruz.”

Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

 

panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.