Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/04/2017 00:50:10 - 04/04/2017 00:50:10 - 13240 Okunma

Üniversitemiz "7. Kariyer Günleri", Teknoloji Fakültesi Dekanlığı tarafından fakültenin Enerji Sistemleri ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik düzenlenen kariyer semineri ile sona erdi.

2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda 31.03.2017 Cuma günü yapılan etkinlikte; Edirne Belediyesi’nden Endüstri Mühendisi Özgür CENGİZ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO) İnsan Kaynakları Uzmanı Nur Zeybek BOYLU ve Sunset Gıda, Tur. San. ve Tic. A.Ş. Kırklareli Şube Müdürü Fahri ARCAK, Teknoloji Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini aktardı.   

Öğrencilerin iş dünyasını yakından tanıma fırsatı buldukları seminerin ilk konuşmacısı Edirne Belediyesi’nden Endüstri Mühendisi Özgür CENGİZ, kendini geliştirmenin öneminden söz ederek şunları ifade etti: “Kağıt üzerinde proje dışında pratik işlemleri bilmeniz gerekiyor. Kendinizi geliştirdiğiniz zaman insanlar size hayran olurlar. İnsanlardan da ustalardan da birçok şeyi öğrenebilirsiniz. Bağıra çağıra asla öğretilmez. Merak ve motivasyon sahibi olmanız gerekiyor. Bilgileri bulup öğreneceksiniz. Sadece zeka ile proje çizebilirsiniz; ama insan ilişkileriniz iyi olursa tercih edilen kişi haline gelirsiniz. Başarılı olmak için etki alanınızdaki işlere yönelin ve planlı olun. Kısa bir planlama zaman, para ve işgücünde tasarruf sağlar. Bir de başarılı olmak için net ve emin konuşmalısınız.”

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO) İnsan Kaynakları Uzmanı Nur Zeybek BOYLU ise; TPAO’nun Personel Statüsü, İş Tanımları, Kariyer Yolu, İşe Alım Şekilleri ve Staj İmkanları hususlarında bilgi verdi.   

Sunset Gıda, Tur. San. ve Tic. A.Ş. Kırklareli Şube Müdürü Fahri ARCAK da sunumunda tecrübe sahibi olmanın sağladığı faydalara değinerek şunları söyledi: “Tecrübenin sonunda doğru yol bulunur. Ancak bunun için çok uzun bir süre harcamanız gerekiyor. Kariyer, her zaman insana mutluluk getirmez. En lüks arabaya binilerek bazen gerçek hayatta mutlu olunmayabiliyor. Kariyer ile birlikte mutluluğu da yakalamak gerekiyor. Bir iş üzerine odaklanılması ve hedef konulması önem arz ediyor. Benim de bir hedefim vardı. O hedefe doğru ilerledim. Boş zamanlarımda sürekli çalıştım. İnşaatta elektrik tesisatında çalıştım. Mühendisliği bitirdiğimde bana elektrikle ilgili iş teklifi geldi. Boş zamanlarınızı başka alanlara ayırırsanız, en azından bilginiz olursa bu, size birçok yerde yarar sağlayacaktır.”

Seminer programı, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.