Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/04/2017 10:55:05 - 13/04/2017 10:55:05 - 12579 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ş. Teoman DURALI’ya Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Payesi verildi.

Türkiye’de genel olarak Felsefenin özel olarak da Bilim Felsefesi araştırmalarının merkezî bir yer edinmesinde Prof. Dr. Ş. Teoman DURALI’nın çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yapılan Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu kararda şunlar yer aldı:

“Türkiye akademik hayatında ilk defa olarak Biyoloji Felsefesi çalışmalarını başlatan, Türkiye’de genel olarak Felsefenin özel olarak da Bilim Felsefesi araştırmalarının merkezî bir yer edinmesini sağlayan araştırmalar yapan, ayrıca günümüz küresel medeniyetini sistematik ve felsefi açıdan çözümleyerek ve yorumlayarak Türk entelektüel kamuoyunun konuyla ilgili perspektifini zenginleştiren, Türkiye’deki farklı üniversitelerde felsefe bölümlerinin kurulmasına önderlik eden, Türk düşünce hayatında etkili olan pek çok ismi yetiştiren, uluslararası felsefe camiasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden, çıkardığı dergi ve yayımladığı felsefe eserleriyle felsefi kültürün etkinlik alanını artıran, özellikle Türkçe felsefe dilinin inşasında ürettiği yeni kelimeler yanında klasik Türkçenin felsefi sözcük dağarcığının felsefe diline kazandırılması yönünde çaba gösteren, kısaca yerli Türk felsefesinin imkânlarını, dersleri, eserleri, öğrencileri ve fikirleriyle gösteren Prof. Dr. Ş. Teoman DURALI’ya fahri doktora payesi tevcihine karar verdi.”

fahri doktora

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.