25/04/2017 17:02:37 - 25/04/2017 17:02:37 - 8665 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Yunus Emre Enstitüsü’nce yürütülen “Abide Şahsiyetler Projesi” kapsamında Türk edebiyatının en önemli şairlerinden ''Yahya Kemal Beyatlı'' konulu bir konferans verdi.

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen konferansta, Yahya Kemal Beyatlı'nın Türk edebiyatındaki önemine değinerek ünlü şairin kişiliğini Üsküp'te kazandığını ve Paris, İstanbul ve Üsküp’te geçirdiği hayatından ciltlerce kitap yazılabileceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, konferansın ardından gerçekleştirilen “Yahya Kemal’in Üskübü” adlı Türk çarşısı gezisinde ünlü şairi anlatmaya devam etti. Öğretim Üyemiz tarafından gerçekleştirilen etkinlikler, Makedonya'nın önde gelen gazetelerinden YENİBALKAN ve TIMEBALKAN'da haber olarak yayımlanmıştır.

konferans