Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/04/2017 22:55:29 - 26/04/2017 22:55:29 - 18304 Okunma

Etkinliğe katılmak için bu bağlantıyı tıklayınız.

Trakya bölgesindeki girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve bölgemiz gençlerinin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla bölge Üniversiteleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Teknoparklar ve diğer paydaşlar ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen Yeni İşim Girişim Programı Trakya Let's Up Eğitimleri tamamlanmıştır.

“Yeni İşim Girişim Programı” 2016-2017 dönemi seçmeleri 01 Aralık 2016 tarihinde yapılmış; Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen seçmelerde içerisinde Üniversitemiz öğrencilerinin de yer aldığı 30 iş fikrine dahil 48 girişimci öğrenci belirlenmiş, bu öğrenciler Kişisel Gelişim, Sınıf Eğitimi, Saha İşbaşı Eğitimi ve Proje Geliştirme Eğitimleri derslerinden oluşan 6 aylık Let’s Up eğitimlerini almaya hak kazanmışlardı.

Eğitim programı sonunda yapılan jüri değerlendirmeleri neticesinde finale kalan 10 girişimcimizin proje sunumlarım yapacakları ve Programın büyük ödülü olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacak 3 girişimcimizin belirleneceği "Demo Day" etkinliği 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü 12:00 - 17:30 saatleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Etkinliğin 1 saatlik panel bölümü BloombergHT Kanalı’ndan canlı olarak yayınlanacaktır.

30 iş fikrine dahil 48 girişimci öğrenci arasından Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Nihal Nur Demir ve Yeşim Gökgöz  “Paylaşmak ve Kitap (PAYTAP)” adlı projeleriyle finale katılmaya hak kazanmışlardır. Kırklareli Üniversitesi ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak finale kalan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Öğrencilerimizin projesinin de yarışacağı Yeni İşim Girişim Demo Day etkinliğine Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin koordinatörlüğünde 90 kişilik bir katılım ön görmekteyiz.

Katılım bütün öğrenci, mezun ve mensuplarımıza açık olmakla birlikte özellikle 2. ve 3. Sınıf öğrencilerimizin katılımını önemsemekteyiz. Yeni İşim Girişim programının gelecek yıllarda da devam edecek bir program olması nedeniyle henüz bu programla tanışmamış öğrencilerimizin girişimcilik kültürünü yakından tanımaları, gelecek yılki programa başvurmaları ve bölgemizi, ülkemizi kalkındırabilecek girişimci iş fikirleri üretmeleri için öğrencilerimizin Demo Day etkinliğine katılmalarını önemsemekteyiz.

Etkinliğe ulaşım ve öğle yemeği Trakya Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacaktır.

Etkinliğe katılım 90 kişiyle sınırlıdır. Katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir.

Araçlar 3 Mayıs günü saat 09:45’te Vilayet Meydanı’ndan hareket edeceklerdir.

Etkinliğe katılımla alakalı herhangi bir sorunuz için 444 40 39 dahili 1032 numaralı telefondan ya da kariyer@klu.edu.tr mail adresinden Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’mize ulaşabilirsiniz. 

kariyer merkezi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.