Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/05/2017 14:10:35 - 31/10/2018 14:10:35 - 12167 Okunma

Üniversitemiz ve Kamu Hastaneleri Birliği Kırklareli Genel Sekreterliği arasında “Minik Eller Yıkansın, Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

02 Mayıs 2017 Salı günü Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan GENÇ tarafından imzalandı. Protokol törenine ayrıca; Kırklareli Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Hüseyin TOPÇUOĞLU, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN ve Öğretim Görevlisi Nilüfer ÇEKEN katıldı.  

İmzalanan protokol ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı akademisyen ve öğrencileri ilkokul 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine; doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra bu öğrencilerin yaratıcılık becerilerini destekleyerek; kültürel, sosyal ve akademik yönden gelişmelerine katkıda bulunacaklar.    

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları ifade etti: “Bu projedeki amacımız, ilkokul çağındaki çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Aynı zamanda temizlik konusunda bir alışkanlık edinmelerini sağlayacağız. Bunların yanında Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı öğrencilerimizin de toplumla kaynaşmasını temin edeceğiz. İnşallah bu projenin devamı da gelir ve daha güzel nice projelere birlikte yine imza atarız.”

Kamu hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan GENÇ de konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile böyle bir projeye imza atmaktan duyduğu onuru dile getirerek, şunları kaydetti: “ Minik Eller Yıkansın, Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini Projesini bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. İnşallah bundan sonra da benzer projeler oldukça içinde yer almaya devam edeceğiz. Ağız ve diş sağlığı konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızda asıl hizmetimiz tedavi edici hekimlik olmasına karşın bu projede bir bakıma temel sağlık hizmeti, koruyucu sağlık hizmeti vereceğiz. Çocuklarımızı bilinçlendireceğiz. İnşallah Kırklarelimiz ve ülkemiz için güzel ve faydalı işler yapmaya devam ederiz. Projenin hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum."

protokol

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.