Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/05/2017 22:06:35 - 04/05/2017 22:06:35 - 14303 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ile Genç Araştırmacılar ve İnovasyon Kulübü'nün  birlikte organize ettiği "Kamu Sektöründe Kariyer - Kaymakamlık Mesleği" başlıklı seminer  İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

 

 

Seminere; Babaeski Kaymakamı Tarkan KESKİN, Yönetici Asistanı Saim ATİK, İİBF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Oğuz BAŞOL, Yrd. Doç. Dr. Esin Cumhur YALÇIN, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz KAAN ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

Seminerin ilk bölümünde Babaeski Kaymakamı Tarkan KESKİN, kaymakamlık mesleği ile ilgili bilgiler paylaşmak amacıyla seminere katıldığını belirterek kaymakam olabilmek için gereken şartları sıraladı. Kaymakamlık mesleği için izlenmesi gereken yol, kaymakamlık mesleğinin gereklilikleri, sorumlulukları ve kaymakamın yetki ve görevleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

 

 

Kaymakamların ilçelerdeki genel idare teşkilatının başı olduğunu söyleyen Kaymakam KESKİN, kaymakamlığın ilçelerdeki bütün sorunları yerinde tespit ederek vatandaşların makul isteklerini karşılama ve sorun çözme makamı olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan KESKİN, kaymakamlık mesleğine ilgi duyan öğrencilere meslek hakkında ipuçları verdi.

 

 

Seminerin ikinci bölümünde ise, Yönetici Asistanı Saim ATİK, öğrencilere “yükseköğretimin sayısal görünümü, kamu personel rejimi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki düzenlemeler, ÖSYM’deki dönüşüm ve yenilikler, KPSS-YDS ve ALES’in analizi, açık uçlu sınav, kamuda kariyer meslekler” gibi farklı konularda ayrıntılı bilgiler paylaştı. Türkiye’de Yükseköğretimin son yıllarda olağanüstü büyüme kaydettiğini, 1982 yılında 27 olan üniversite sayısının 2017 yılı itibariyle 183’e ulaştığını ve bu üniversitelerde toplam 120 İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin mevcut olduğunu ifade etti.

 

 

Yükseköğrenim alanında niceliksel anlamda büyüme gerçekleşmesine rağmen niteliksel anlamda sorunlar yaşandığına da dikkat çeken ATİK, Türkiye’nin nitelikli eleman  ihtiyacı olduğunu belirtti. Kamu personel alım sistemi (KPSS A ve B Grubu Kadrolar)  hakkında bilgiler vererek kadroların içeriği hakkında sunumlar yaptı.

 

 

KPSS sisteminde son yıllarda radikal değişiklikler yapıldığını belirten ATİK, sınavda uygulanacak testler ve soru sayıları hakkında bilgi verdi ve soru tiplerinden örnekler sundu. ÖSYM’nin 2013 yılında uygulamaya başlattığı Açık Uçlu Sınav Sistemi hakkında da bilgiler verdi. Yönetici Asistanı Saim ATİK, ayrıca özel yarışma sınavı ile girilen Kaymakam Adaylığı, İdari Yargı Hakim Adaylığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı gibi üst düzey kariyer meslekler hakkında bilgilendirme yaptı. Seminerin son bölümünde öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, “Hayallerinizi kısıtlamayın. Unutmayın ki insanların yapabilecekleri hayat ettikleri ile sınırlı kalıyor. Gayretli olun, hayal edin ve çalışın. Hayatta hiç bir şey imkansız değildir. Azmi ve iradeyi içinizde taşıdığınız sürece her şeyi başarabilirsiniz. Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın. İşinizi fark edilmek veya takdir edilmek için yapmayın. Fark edilmeye, takdir edilmeye değer işler yapın" dedi.

 

 

Seminer, Babaeski Kaymakamı Tarkan KESKİN'e ve Yönetici Asistanı Saim ATİK'e günün anısına plaket takdim edilmesiyle sona erdi. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.