Üniversitemizde "kamu Diplomasisi Ve Türk Dış Politikası" Konulu Konferans Düzenlendi

06/05/2017 14:36:25 - 06/05/2017 14:36:25 - 707 Takip

Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü’nün organizasyonu olan ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Kamu Diplomasisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAM) ortaklığıyla düzenlenen "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası" konulu konferans, Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neziha MUSAOĞLU'nun açılış konuşmasının ardından Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muharrem EKŞİ konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Yrd. Doç. Dr. Muharrem EKŞİ; bir ülkenin hikayesini, ideallerini, kültürünü, sanatını, değerlerini diğer toplumlara diğer ülkelerin kamuoylarına anlatma politikasının kamu diplomasisi olarak tanımlandığını belirterek kamu diplomasisinin tarihçesi ve Türk Dış Politikasındaki yeri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Konferans, soru-cevap bölümünden sonra Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. EKŞİ’ye günün anısına plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

KADAM