Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/05/2017 20:31:15 - 07/05/2017 20:31:15 - 12324 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından “Endüstriyel Akışkan Ölçüm ve Kontrolü” konulu sertifikasyon eğitim semineri düzenlendi.

Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere; Ülkemizin ilk yerli solenoid vana, pnömatik aktüatör, pnömatik pistonlu vana, patlaç valf ve elektrikli aktüatör imalatçısı firması SMS TORK'un Yönetim Kurulu Başkanı Enver KAYA ve AR-GE Müdürü Yaşar MUTLU eğitimci olarak katıldı. Seminerde ayrıca Mekatronik Mühendisliği Derneği hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Seminerin ilk konuşmacısı SMS TORK AR-GE Müdürü Yaşar MUTLU, firmalarının akışkan kontrol ürünleri üretimi yaptığını belirterek kontrol yapılabilmesi için de ölçüm yapmanın gerektiğini söyledi. MUTLU, şöyle konuştu: “Ölçüm elemanları genel olarak debi, akış, basınç, sıcaklıktır. Ph ve gaz ölçümü gibi elemanlar da var. Belli noktalarda ölçümler yapıyoruz. Bunları kontrol ederek desteklememiz gerekiyor. Kontrol için selenoid vanalar, pnömatik pistonlu vanalar, kelebek vanalar, küresel vanalar, bıçaklı vana gibi ekipmanları kullanıyoruz.”

“Firma olarak düşüncemiz; ülke olarak mevcut durumdan daha yukarıya nasıl çıkabiliriz diye çalışmaktır” diyen SMS TORK Yönetim Kurulu Başkanı Enver KAYA ise, sektörde 37 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan KAYA; düşünerek, araştırarak ve soru sorarak öğrenmenin önemine dikkati çekti.

Seminerde Mekatronik Mühendisliği Derneği temsilcisi tarafından 2016 yılı verilerine göre ülkemizdeki 31 üniversitede mekatronik mühendisliği bölümünün bulunduğu, bu bölümlerde 8 bin 600 civarı öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü ve mezun sayısının ise bin 500 civarında olduğu ifade edildi. Derneğin mekatronikçilere destek sağlamak, onların yanında olmak ve öğrencilere sektörde yardımcı olmak amacıyla faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

Seminer etkinliği konuşmacılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edilmesiyle tamamlandı. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.