Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/05/2017 08:17:20 - 18/05/2017 08:15:49 - 18815 Okunma

Üniversitemiz, Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te yer alan Uluslararası Helexpo fuar alanında 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türk Eğitim Günleri” ne katıldı.

T.C. Selanik Başkonsolosluğu tarafından “14’ncü Selanik Uluslararası Kitap Fuarı” kapsamında organize edilen “Türk Eğitim Günleri”ne, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi; Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ile birlik dışından İstanbul Üniversitesi katılım gösterdi. “Türk Eğitim Günleri”nde üniversiteler, sahip oldukları bölüm ve programlar, barınma, beslenme, sportif-kültürel imkanları ile yayın faaliyetlerini tanıtma fırsatı elde etti.

Tanıtım etkinliğinde Üniversitemiz heyetinde; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur Eti İÇLİ, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertuğrul CEYLAN, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Sosyal Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Tarkan PERAN, Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzm. Selin ÖZDEN, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli Uzm. Yılmaz KUS, Erasmus Koordinatörlüğü personeli Uzm. Rahmi AKINCIOĞLU, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Özkan AL ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personeli Sezai SEZEN yer aldı.

Programın ilk gününde 10 Mayıs 2017 tarihinde Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman OKAN, üniversite rektörleri ve beraberindeki heyetler onuruna Başkonsolosluk binasında bir resepsiyon verdi.

Programın ikinci gününde 11 Mayıs 2017 tarihinde Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman OKAN, beraberinde; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK ile birlikte, Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı (Medonya – Trakya’dan sorumlu) Maria Kollia TSAROUHA, Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Tzitzikostas, Selanik Belediye Başkanı Yiannis BOUTARİS ve Selanik Aristo Üniversitesi Rektörü Periklis MİTKAS ile görüştüler.

Ardından Başkonsolos OKAN ve üniversite rektörleri Helexpo Fuarı Konferans Salonu’nda basın ve bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, üniversitelerimiz ve Türkiye’dedeki eğitim imkanları hakkında bilgiler paylaştılar.

Toplantıda konuşan Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman OKAN, gençlerimize yatırım yapmak gerektiğini vurguladı, bu bağlamda eğitim sektörü için “bacasız sanayi” benzetmesini yaptı ve eğitimden sadece kazanç elde edilebileceğini belirtti. T.C Selanik Başkonsolosu olarak, Türkiye ile Yunanistan arasında her alanda işbirliğinin daha da geliştirilmesini hedeflediğini ve bu bağlamda önyargıların geride bırakılması gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Yücel ACER, Balkanlara açılım yapmak, gençleri Türkiye’de araştırma yapmaya teşvik etmek ve Yunan öğrencileri Türkiye’de eğitim görmeye davet etmek istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, konuşmasında ilk olarak Kırklareli’mizin tanıtımını yaptı. Ardından Üniversitemizin eğitim imkanları, fiziki durumu, projeleri, öğrenci sayısı, akademik ve idari personel sayıları, öğrencilere sunulan imkanları ile hedefleri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek şunları ifade etti: "Trakya bölgesindeki üniversitelerin, uluslararasılaşmaya katkıda bulunmasını bekliyoruz. Bu etkinliğin, hem uluslararasılaşma hem de bu bölgedeki öğrencileri Trakya bölgesindeki üniversitelere çekme bakımından çok faydalı olacağını düşünüyorum."

Rektörümüz ŞENGÖRÜR, etkinliğin TÜB üyesi üniversitelerin Selanik'teki ilk faaliyeti olduğuna dikkati çekerek, "Her zaman ilkler zor olur. Bu, bir başlangıç. Bir kıvılcım görüyoruz. İlgi var. Bunun kurumsallaşması gerekli. Buradaki ilginin daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Türk üniversitelerinin uluslararasılaşma açısından yeterince güçlü olduğunu kaydeden ŞENGÖRÜR, "Bizim 27 bin öğrencimiz var. 600 civarında uluslararası öğrencimiz var. Orta Asya'dan ve Batı Trakya'dan da öğrencilerimiz var. 25 farklı ülkeden öğrencimiz bulunuyor. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Hedefimiz toplam öğrenci sayısının yüzde 10'u kadar uluslararası öğrenci olması" diye konuştu. 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da, işbirliğinden iki ülkenin de kazançlı çıkacağını vurguladı. Prof. Dr. TABAKOĞLU, Trakya Üniversitesi’nin 1982’de kurulduğunu, 748’i Yunanistan’dan olmak üzere 46 bin öğrenciye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Prof. Dr. TABAKOĞLU, 2018 yılında Balkan Üniversiteler Birliği’nin dönem başkanlığını Selanik Aristo Üniversitesi’nin devralacağını hatırlattı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK ise, Namık Kemal Üniversitesi’nin tanıtımını yaparak öğrencileri vasıtasıyla üniversitenin sanayiye yönelik desteğini vurguladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK da yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük üniversitesi olduklarını belirterek üniversite hakkında detaylı bilgiler sundu.

Basın toplantısından sonra Başkonsolos ve rektörler, üniversitelerin tanıtım stantlarını ziyaret ederek stant görevlilerine başarılar dilediler.  

20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği kitap fuarı süresince Yunan öğrenci ve vatandaşları Üniversitemizin standına yoğun ilgi gösterdiler.  

fuar selanik

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.