Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/05/2017 08:16:51 - 18/05/2017 08:16:51 - 15369 Okunma

Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin gözünden, Türkçe öğrenme çabalarını ekranlara taşımak amacıyla yola çıkan “Gönüllü Elçiler” programı ekibinin bu haftaki durağı Kırklareli Üniversitesi oldu.

TRT HABER tarafından yayınlanan “Gönüllü Elçiler” belgeselinin çekimleri Üniversitemizde yapıldı. Ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin gözünden Türkiye kültürünün ve adaptasyon süreçlerinin anlatıldığı belgesel çekimlerinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Türkmenistanlı Jelal CHARYYEV,  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü  1’nci sınıf öğrencisi Özbekistanlı Sitora SARSENOVA, Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2’nci sınıf öğrencisi Kamerunlu Ahmadou ADAMOU, İktisat 1’inci sınıf öğrencisi Moldovalı Artiom BOIARİNOV, Kamu Yönetimi 4’üncü sınıf öğrencisi Azerbaycanlı Maharram TAGHIZADE, İktisat 4’üncü sınıf öğrencisi Somalili Ayan MOHAMUD ile röportajlar yapıldı.

Program ekibi, Merkez Kütüphane başta olmak üzere kampüsteki bir çok mekanda çekim yaptı. Bununla birlikte Uluslararası öğrencilerimiz ile Kırklareli’nin çeşitli yerlerinden de video görüntüleri alındı. 

Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerle konuşarak Türkçe öğrenme çabalarını dinleyen program ekibi, Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Üniversitemizin uluslararası öğrencilere tanıdığı imkanlar ve Türkçe öğretiminin nasıl yapıldığı ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajda konuşan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Kırklareli Üniversitesi, uluslararası bir üniversite olma hedefi ve bulunduğu ilin konumu gereğince; tarihi, kültürel ve sosyal bağımız bulunan başta Balkan ülkeleri olmak üzere 25 ülkeden 600 öğrenciyi bünyesine katarak, yoluna emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Uluslararası Öğrencilerimiz Türkiye’de Türkçenin En İyi Konuşulduğu İllerden Biri Olan Kırklareli’nde Konuşma ve Dinleme İmkânı Elde Ediyorlar

Kırklareli Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER), kurulduğu 2010 yılından bugüne uluslararası öğrencilere Türkçe Öğretimi üzerine çalışmakta olduğunu belirten ŞENGÖRÜR; “Uluslararası öğrencilerimize; modern dil eğitim yaklaşım, yöntem ve teknikleri kullanarak 9-20 kişilik sınıflarda dört temel dil becerisi: Dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerisi kazandırmaktayız. Bu öğrencilerimiz Türkiye’de Türkçenin en iyi konuşulduğu illerden biri olan Kırklareli’nde konuşma ve dinleme imkânı elde ediyorlar. Profesyonel ve deneyimli öğretim elemanlarımızın gözetiminde okuma ve yazma eğitimi sunuyoruz. Ayrıca Kırklareli Üniversitesi’ndeki Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileriyle dil dostluğu grupları, bu öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesinde önemli fayda sağlamaktadır” diye konuştu.

“Gönüllü Elçiler” programı TRT HABER kanalında Cumartesi günleri saat: 18.30’da yayınlanmaktadır.  

 

Gönüllü Elçiler belgesel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.