Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/05/2017 23:50:11 - 23/05/2017 23:50:11 - 9757 Okunma

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Myratgeldi SEYİTMAMMEDOV, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Myratgeldi SEYİTMAMMEDOV, Kırklareli Üniversitesi’nde Türkmenistanlı öğrencilerin eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Öğrencilerimize gerekli ilgiyi gösterdiğiniz için siz değerli Kırklareli Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin burada aldıkları eğitim geleceklerine yön vermede önemli rol oynayacak” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise; Kırklareli Üniversitesi’nde 469 Türkmenistanlı öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirterek, “Biz Türkmenistanlı öğrencilerimizi, tek millet iki devlete yayılmış ailelerin evlatları olarak kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Türk dünyasından, Balkanlardan ve Ortadoğudan öğrencilerin Üniversitemizde eğitim görmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu öğrencilerimiz, bizim misafirlerimizdir” dedi.

Ziyaretin sonunda günün anısına hediyeler takdim edildi.

Başkonsolos SEYİTMAMMEDOV, ziyaretin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tanışma toplantısında Üniversitemizde eğitim gören Türkmen öğrencilerle bir araya geldi.

 

ziyaret

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.