Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/06/2017 16:18:53 - 09/06/2017 16:18:53 - 19561 Okunma

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan, Üniversitemiz ve İŞKUR Kırklareli İl Müdürlüğü’nün paydaş olarak yer aldığı “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin Verilmesi Projesi” kapsamında “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kayalı Kampüsünde 24 Mayıs 2017 tarihinde yapılan “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılışına; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan AKSOY, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şunları ifade etti:

Türkiye’ye Örnek Olabilecek Model Bir Kariyer Merkezine Sahip Olacağımızı Düşünüyorum

Trakya Kariyer Projesi; Kırklareli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nde kariyer merkezlerinin kurulması ve geliştirilmesi amacı taşıyor. Bu amaç doğrultusunda kariyer merkezi personellerinin eğitilmesi, öğrencilerimize eğitimler verilerek teknik geziler düzenlenmesi, kariyer hizmetlerinin daha etkin verilebilmesi için bilişim alt yapısının sağlanması, kariyer merkezlerine gerekli bilgisayar mobilya vb. donanımların sağlanması başta olmak üzere birçok faaliyet düzenlendi. Üç üniversitenin ortak olarak faydalanacağı, kariyer hizmetlerinin online olarak sunulacağı www.trakyakariyer.org portalı proje kapsamında geliştirilmektedir. Bu portal sayesinde öğrenci ve mezunlarımız uzaktan kariyer hizmetlerinden faydalanabilecek, online randevu alabilecek, iş ve staj başvurularını bu portal üzerinden yapabileceklerdir. Ben TrakyaKAriyer Projesini çok önemsiyor ve Türkiye’ye örnek olabilecek Model bir kariyer merkezine sahip olacağımızı düşünüyorum.

Bugün TrakyaKAriyer Projesi kapsamında Üniversitemizin ev sahipliğinde, İŞKUR ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı’nı düzenliyoruz. Özel sektörden 21 firmanın katılımı ile gerçekleşen fuarda kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız da yer alıyor. Gelecek yıllarda katılımcı firma sayısını ve sektör çeşitliliğini arttırarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Sanayicilerimizi, işverenlerimizi istihdam etme gücü olan kurum ve kuruluşları öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla buluşturmaya devam etmek istiyoruz.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Öğrencilerimizin Hizmetinde

“Kırklareli İstihdam ve Kariyer Fuarı” firmaların katılımıyla gerçekleşen bir fuar olmasının yanı sıra alanında uzman kişilerin davet edildiği ve kariyer odaklı atölye çalışmalarının yapıldığı bir fuar. Bugün ve yarın öğrencilerimizin faydalanabilecekleri çeşitli sektörlerde başarılı olmuş kişiler tarafından paneller verilecektir. Öğrencilerimize bu panelleri takip etmelerini ve kariyerlerine yön verecek, kariyerleri konusunda onlara ilham verecek panelistlerden faydalanmalarını öneriyorum. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, Üniversitemizde kariyer hizmeti sadece panel ve etkinlikler söz konusu olduğunda değil, Rektörlük Binası C Blok Giriş Kat’ta yer alan zengin donanımı ve uzman personeli bulunan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz’de yıl boyunca, öğrencimizin talep ettiği her an verilmektedir. Projeye verdiği destekten ötürü Sayın Valimize başta olmak özere bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan AKSOY tarafından “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra fuar stantları ziyaret edilerek firma temsilcilerinden mezun olan gençlerin istihdam edilebilirliklerine ilişkin kariyer odaklı uygulamalar hakkında bilgiler alındı. 

Fuarın ilk gününde yapılan atölye çalışmalarına; İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN, UNDP İletişim Uzmanı Faik UYANIK, Bahçeşehir Üniversitesi ve Uğur Eğitim Kurumları Direktörü Sevtap ENGİN, Lobby&Evrostur Kurucusu Nehir GERGİN, FU Gayri Menkul A.Ş İnsan Kaynakları Yöneticisi Demet TANSUĞ AKKUZU, KAGİDER Temsilcisi & Monist Tasarım Kurucusu Sibel TÜRKER ve Kont Alüminyum İnsan Kaynakları Müdürü Gülşah YEMİŞÇİOĞLU  konuşmacı olarak katıldı.

Fuarın 25 Mayıs tarihinde yapılan ikinci ve son gününde düzenlenen panel etkinliklerinde ise, alanında ün yapmış ya da Türkiye'nin büyük şirketlerinde yönetici pozisyonlarında yer alan; Gazeteci ve Danışman Serdar KUZULOĞLU, Mindful Akademi Kurucusu Erhan Ali YILMAZ, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Ergül HACİM, Biletix Satış Kanalları Müdürü Semiray KARAKOÇ ONUR, TSI Group Kurucusu Nilay AYDOĞAN, Pina Zeytinyağı Kurucusu Merve PURDE ve Sandoz İş Geliştirme Direktörü Çağatay ÇELİK panelist olarak yer aldı.

 

 

 

fuar istihdam

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.