Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/05/2017 08:51:43 - 29/05/2017 08:51:43 - 7120 Okunma

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün düzenlediği konferans serilerinin Mayıs ayı konuğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ oldu.

24 Mayıs 2017 saat 14.30 'da Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda "Dede Korkut Bizim Neyimiz Olur?" başlığıyla gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ; Dede Korkut'un destan, destani hikâye, hatta masal formlarında Türk kültür ve edebiyat tarihi, tarih derinliği ve coğrafi alan genişliği bakımından müstesna bir eser olduğunu vurgulayarak, Anadolu’da Tepegöz, Deli Dumrul ve Bamsı Beyrek anlatılarının diğer boylara nispetle daha fazla bilinir olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ Dede Korkut anlatılarının muhtevası, tarihlendirilmesi ve sözlü kültürde yaşadığı coğrafya üzerine bilgiler vererek Dede Korkut'un Türk milli kültürü içindeki yerine temas etti.

Konferans, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih BAŞPINAR'ın Prof. Dr. EMEKSİZ’e plaket ve çiçek takdim etmesiyle son buldu.

konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.