Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/05/2017 21:14:30 - 29/05/2017 21:14:30 - 13257 Okunma

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kırklareli’nin Girişimci Kadınları” başlıklı bir panel düzenlendi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirilen paneli; Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur KARAASLAN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ, akademik ve idari personel ile öğrenciler dinledi.

Panelin moderatörlüğünü Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU yaptı. Kadın girişimciliğinin Türkiye’nin modernleşmesinde en önemli konulardan biri olduğunu belirten AYDOĞDU, “Türkiye’de Medeni Kanunla beraber kadınlara ayrıcalıklar verildi. 1937’de verilen seçme seçilme hakkı bunlardan biridir. Bu konuda Türkiye öncü olmuştur. Türkiye daha ileri gitmek için önemli politikalara imza atmış bir ülkedir” dedi. 

Panelin ilk konuşmacısı Elif BOLU TÜRKER ise; 2014 yılında İŞKUR’un düzenlediği ve KOSGEB’in desteklediği girişimcilik kursuna katıldığını söyleyerek; “Bir proje oluşturdum. Aslında projem yıllardır aklımda olan bir şeydi. Aklımda olan ise kitaplarla insanları buluşturmaktı. Kitap ve kahvenin bir arada olduğu bir yerdi. Ailelerimizin desteği ile de bu yola koyulduk. Benim amacım normal bir kafe olmak değildi. Bunu da başardığıma ve kitaplarla insanları buluşturduğuma inanıyorum” diye konuştu.

Panelin ikinci konuşmacısı Benan ÖZEL de, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği bir etkinlikte “Yılın Girişimci Kadın İşletmecisi” ödülünü aldığını ifade ederek; “Girişimci olmanın yaşı yoktur. İŞKUR’un düzenlediği KOSGEB’in desteklediği girişimcilik kursuna katıldım. Daha sonra “kafe bistro” tarzı bir yer açtık. Ürünlerin hepsi kendi imalatımız.  Başarıya giden yolda azmetmek çok önemli” şeklinde konuştu.

Panelin son konuşmacısı Jülide BAŞKUR da şunları dile getirdi: “Ben estetik uzmanlığı okudum. Kırklareli’nin ilk estetik uzmanıyım. Bu işe 30 yıl önce başladım. 3 yıl çalıştıktan sonra yanıma yetiştirecek birini bulamadığım zaman bu işte çalışmanın mantıklı olmadığına karar verdim ve tekrardan okul okumaya başladım. Tekstil işine girdim. Ancak Kırklareli’nde o zamanlar tekstil fabrikası yoktu. Edirne’ye de her gün gitmek yorucuydu. Yaptığınız işten çok memnun değilseniz o iş çok fazla gitmiyor. Kırklareli’nde ki ilk temizlik şirketini açtık. 2007 yılından beri bu şirketin başındayım.”

Etkinlik, plaket takdimi ile sona erdi.

panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.