Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/05/2017 20:47:18 - 29/05/2017 20:47:18 - 13503 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunlarının yemin töreni, 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Kayalı Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törene, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa SAFRAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, yüksekokul akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Hemşirelik Bölüm Birincisi İrem Yağmur TAYLAN ve Ebelik bölüm birincisi Bedriye ÇEKİNMEZ’ın yaptığı konuşmalar ile devam etti. TAYLAN ve ÇEKİNMEZ, yapmış oldukları konuşmalarda hocalarına ve ailelerine teşekkür ederek tüm mezun arkadaşlarına bundan sonraki hayatlarında başarılar dilediler.

Yüksekokul Öğretim Görevlisi Neşe ALPARSLAN da konuşmasında öğrencilerle olan birlikteliklerinin dördüncü yılın sonunda bittiğini; ancak bundan sonra daha anlamlı ve gerekli olan mesleki beraberliğin ve dayanışmanın başladığına vurgu yaptı. ALPARSLAN, şöyle konuştu: “Sevgili arkadaşlar, sizlere hemşirelik, ebelik mesleğinin sevgisini, onurunu, ilkelerini ve bu mesleğin mensupları olarak çalışmanın insanda yarattığı mutluluğun bilincini verdiğimizi düşünüyorum. Dileğim birbirinizden hiç kopmamanız, bizlerle olan bağınızı devam ettirmeniz. Mesleğinizin sorunları çoktur. Ancak yapılacak çok işiniz, aşılacak çok engeliniz var. Sizlere görevlerinizde kolaylıklar diliyorum. Hepinizin yolu açık olsun.”

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN ise, konuşmasında 6 yıldır Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürlüğü görevini yürüttüğünü belirterek daha önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin başarılarını takip ettiklerini ve bu başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. AKÖZCAN, konuşmasına şöyle devam etti: “Her yıl öğrencilerimizi mutluluklarla, güzelliklerle uğurluyoruz. Sizlerin de aynı şekilde bizi çok iyi temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Hepinizin yolu, bahtı açık olsun. Konuşmama son verirken bize her zaman destek olan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere, üniversitemiz yönetimine, yüksekokuldaki meslektaşlarıma ve siz değerli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR de mezun durumundaki öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek başladığı konuşmasında şu tavsiyelerde bulundu: “Anne ve babanıza sizi bu noktaya getirdikleri için ömür boyu saygı duyun ve hürmet edin. Üniversitenizi ve hocalarınızı asla unutmayın. Aidiyet duygusu içerisinde sürekli işbirliği ve irtibat halinde olun. Mesleğinizi etik ve ahlaki değerlere bağlı kalarak en iyi şekilde icra etmeye gayret gösterin.”

Üniversitemizin öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerini geliştirmelerine yönelik faaliyetlerinden de bahseden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Üniversite olarak son zamanlarda attığımız sağlam ve emin adımlarla sizlere çok güzel hizmetler getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada birinci “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nı başlatmış bulunuyoruz. Çok sayıda sanayi firmasının yanı sıra 3 özel hastane de katılım gösteriyor bu fuara. Stantları gezerken bazı arkadaşlarımızın orada iş başvurusu yaptığını gördüm. Çok gururlandım. İnşallah bu fuarı geleneksel hale getireceğiz. Gelecek yıllarda daha çok güçlenerek daha büyük katılımlarla düzenlemeye devam edeceğiz. Yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun, başarılar diliyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasının ardından meslekte 30’uncu yılını dolduran Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Neşe ALPARSLAN’a plaket takdim etti.

Etkinlik, öğrencilerin mezuniyet andını okumalarının ardından hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

yemin töreni

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.