02/06/2017 11:15:10 - 02/06/2017 11:15:10 - 13358 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) bünyesinde yer alan üniversitelerin katılımıyla düzenlenen “I. Bölgesel Erasmus Plus Toplantısı” 01 Haziran 2017 Perşembe günü Üniversitemiz Kayalı Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Üniversitemiz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nin Erasmus Kurum Koordinatörleri ile personelleri katılım gösterdi.

Toplantı Kırklareli Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özen ÖZER’in açılış konuşması ile başladı. Yrd. Doç. Dr. Özen ÖZER, konuşmasında Kırklareli Üniversitesi’nin 2010 yılında Erasmus programına dahil olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Üniversitemiz KA103, KA107 ve KA108 projelerini yürütmekte olup; KA103 projemiz kapsamında 18 Avrupa Birliği üyesi ülke ile 64 kurumsal antlaşma imzalanmıştır. 2010-2017 yılları arasında toplam 168 öğrenci hareketliliği ve 147 personel hareketliliği gerçekleştirilmiştir. KA107 projemiz kapsamında ise; 3 Avrupa Birliği dışı ülke ile 3 kurumsal antlaşma imzalanmış olup; 2015-2017 yılları arasında toplam 22 öğrenci ve 24 personel hareketliliği gerçekleştirilmiştir. KA108 projemiz ise, yeni kabul edilmiş olup Trakya üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası da projede paydaş olarak yer almaktadır. Bu kapsamda  10 öğrenci ve 5 personel hareketlilikte bulunacaktır.”

Ardından Uzm. Rüveyda ÖZTÜRK BAŞOL, “KA103 Projesi”; Uzm. Rahmi AKINCIOĞLU, “KA107 Projesi”; ve Uzm. Mustafa Emre KAN ise, “KA108 Projesi” hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

Katılımcı üniversitelerin “Erasmus Plus” çalışmaları hakkında genel bilgilendirmelerin de yapıldığı toplantının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ziyaret edildi.

Erasmus Kurum Koordinatörleri ve personellerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; uluslararası ilişkilerin üniversitelerin gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu ve bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler olarak daha çok bir araya gelmeli ve daha çok proje yapmalıyız” dedi.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz ŞENGÖRÜR; Namık Kemal Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. H. Ersin ŞAMLI, Trakya Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat TÜRKYILMAZ ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Uzm. Ali Emrah TOKATLIOĞLU’na günün anısına plaket takdim etti.

erasmus toplantı