Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/06/2017 09:50:50 - 05/06/2017 09:50:50 - 12126 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencileri; atık kumaş, kağıt, plastik şişe kapağı, boncuk ve düğmeleri yeniden kullanım için sanat eserine dönüştürerek, bu ürünleri açtıkları sergide ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü II. Sınıf “Modlaj” seçmeli dersi yıl sonu sergisi, Merkezi Derslikler Binası fuaye alanında 2 Haziran tarihinde açıldı.

Serginin açılışında konuşan dersin hocası Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun EYUBOĞLU ERŞEN, sergi hakkında bilgiler verdi. Dersin amacının mimarlıkla sanat ilişkisinin daha yakından kurularak yaratıcı düşünce ve tasarım gücünün geliştirilmesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. EYUBOĞLU ERŞEN; “Bugün burada öğrencilerimizle aynı zamanda son dersimizi yapıyoruz. Sanatla dolu geçsin istedik. Öğrencilerimiz atık kumaş, kağıt, plastik şişe kapağı, boncuk, düğme gibi malzemeleri kullanarak hem dengeli hem de estetik bir kompozisyon oluşturmayı öğrendiler. Öğrencilerimizin çalışmaları devam ediyor. Şu anda tuval üzerine akrilik çalışma gerçekleştiriyorlar” dedi.

Estetik Hayatın Her Alanında Var

Mimarlığın sadece teknik konulardan ibaret olmadığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. EYUBOĞLU ERŞEN, mimarlık ve sanat ilişkisinin her alanda kurulabilmesi için böyle derslere ihtiyaç olduğunu kaydederek; “Bir şey üretmek insanı hem çok rahatlatıyor hem de insanın kendine olan güvenini arttırıyor. Çünkü deneyim kazanıyor. Yaptığımız ya da yapamadığınız her uygulama bize artı puan olarak geri dönüyor. Bu, meslek hayatımızda farklı zamanlarda bir dekorasyon yaparken ya da bir restorasyon çalışması yaparken dönebilir. Giyim tarzımızda dönebilir. Çünkü estetik, hayatın her alanında var” diye konuştu. 

“Modlaj” dersinin atık malzemeleri değerlendirme, hayal gücü ve el becerilerini geliştirme konusunda kendilerine önemli katkılar sağladığını ifade eden öğrenciler ise, eğlenceli ve güzel bir dönem geçirerek stres attıklarını söylediler. 

sergi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.