Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/06/2017 11:54:19 - 16/06/2017 11:54:19 - 16161 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde yürütülen “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini" başlıklı Sosyal Sorumluluk Projesinin kapanış toplantısı, 15 Haziran 2017 Perşembe günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan GENÇ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Olcay EKŞİ, Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur AŞKIN, Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih BAKANOĞULLARI, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede görev alan öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan GENÇ, “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini” adlı sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek bundan sonra da benzer projelere gerekli desteği sunacaklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. GENÇ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin tanıtımını yapan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı Öğretim Görevlisi Nilüfer ÇEKEN ise; proje ile Kırklareli ilindeki ilkokul 1., 2., ve 3., sınıf öğrencilerine doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama alışkanlıklarının kazandırılmasının amaçlandığını belirterek; “50 kişilik bir ekiple Kırklareli Merkez ve 7 ilçede 5 hafta boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda 1711  ilkokul öğrencisine ulaştık. Öğrencilerimiz gittikleri okullarda doğru el yıkama ve doğru diş fırçalamayı öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek şarkılar, dans gösterileri ve skeçler eşliğinde öğrettiler. Broşür dağıttılar, sabun hediye ettiler. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen Diş Teknisyeni Yıldıray HOŞAFÇIOĞLU, ağız sağlığı ve diş temizliğini medikal olarak ilkokul öğrencilerine anlattı. Gitmiş olduğumuz okullarda çocukların yüzlerinde oluşturduğumuz gülümseme, motivasyonumuzu arttırdı. Projemizi istediğimiz şekilde sonlandırmayı başardık” diye konuştu.

Toplantı, projede görev alan öğrencilerin el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak amacıyla söyledikleri şarkılar, oynadıkları skeçler ve dans gösterilerinin ardından plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

proje kapanış

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.