Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/07/2017 15:17:52 - 18/07/2017 15:17:52 - 12429 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile üniversitemiz akademik ve idari personeli, Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasiyi ve milli iradeyi engellemeyi hedef alan hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat: 21.00’da düzenlenen demokrasi yürüyüşüne destek veren üniversitemiz akademik ve idari personeli ve vatandaşlar, belirlenen güzergah boyunca yürüyerek Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na geldi.

Mehter takımının gösterisiyle başlayan program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dinlenilmesiyle devam etti. Programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar da okundu.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi ile bin yılın en büyük ihanetine maruz kaldığını söyledi. Türkiye'deki asker kıyafeti giymiş teröristlerin vatandaşların üzerine kalleşçe saldırdıklarını anlatan Çiftçi, bu milletin bombalarla, tanklarla, tüfeklerle ve uçaklarla korkutulamayacağını vurguladı.

Milletin imanının, yüreğinin, yumruğunun, vatan sevgisinin, bayrak sevgisinin, demokrasi sevgisinin ve milletin iradesinin toptan tüfekten daha güçlü olduğunu dile getiren Çiftçi, ''80 milyonun kahramanı şehit Ömer Halisdemir'i hesap edemediler. 249 şehidimizi, 2 bin 193 gazimizi hesap edemediler. Meydanlara inen bu aziz milleti, hesap edemediler. Halkın gücünün tankın gücünden üstün olduğunu hesap edemediler. Sonuç olarak, bu millet darbeci bozuntularına dersini verdi, namusunu, vatanını, bayrağını, cumhuriyetini, milli iradeyi çiğnetmedi ve bu aziz millet vatanını dış güçlere ve onların maşalarına teslim etmedi. Emperyalist güçlerin ve maşa olarak kullanılan FETÖ terör örgütünün ülkemizi işgal projesine, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da olduğu gibi bu büyük millet tarafından izin verilmemiştir'' diye konuştu.

Çiftçi, milleti bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini aktararak, Türkiye'nin dış güçlere rağmen dimdik ayakta durduğunu sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve selaların okunmasıyla vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne başladı.

Rektörümüz 15 Temmuz Anı Defterine Duygu ve Düşüncelerini Yazdı

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında imzaya açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, defterdeki yazısında şu ifadelere yer verdi: FETÖ/PDY mensupları ve onların işbirlikçileri, 15 Temmuz 2016 tarihinde; halkımızın iradesine, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve hükümetimize karşı menfur, haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır.

Aziz milletimiz vatanını korumak ve bağımsızlığına sahip çıkmak için Emniyet Teşkilatımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki vatansever askerlerimiz ile birlikte bu hain kalkışmayı başarıyla püskürtmüş ve yeni bir demokrasi destanı yazmıştır.

Kırklareli Üniversitesi olarak kurulduğu günden bu yana ilimle, vatan sevgisiyle ve demokratik değerlerle yetiştirdiğimiz gençlerimiz ile vatanımızın istiklali ve devletimizin bekası için aydınlık yürüyüşümüzü birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceğiz. 

Bu duygu ve düşünceler ışığında, hain darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY mensupları ile diğer terör örgütlerini lanetliyor; vatanı, milleti ve bayrağı için şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize rahmet diliyor, başta Üniversitemiz öğrencisi Hasan ZAN olmak üzere kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.

15 temmuz

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.