Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/09/2017 11:42:59 - 11/09/2017 11:42:59 - 11790 Okunma

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi 7-8 Eylül 2017 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yapılan zirvenin açılışını Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ yaptı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’nin de katkı sunduğu zirveye 2 Ar-Ge ve İnovasyon projesi ile katılan Kırklareli Üniversitesi’ne gösterilen ilgi dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda üniversite ve Ar-Ge merkezinin katıldığı 2. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesine; “Yeni Bir Diyet Ürün: Stevia Tadıyla Glutensiz Kayısı Pestili” isimli projesiyle Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN ve “Rüzgar Türbinlerinde Kullanılan Easm Alternatörlerde Mıknatıs Açısının Çıkış Gerilimi ve Moment Üzerine Olan Etkisinin Araştırılması” isimli projesiyle Yrd. Doç. Dr. Engin HÜNER katılım göstererek ziyaretçilere projeler hakkında bilgiler verdiler.

Üniversiteler, Teknoparklar ve Ar-ge Merkezleri'nde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına, hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, bir sinerji oluşmasına, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin teknoloji ihraç eden ülke hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 2. Arge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne 100’ün üzerinde proje ve prototip katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk BAYRAKTAR, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri BARAÇLI, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin HALEBAK ve çok sayıda ziyaretçi Üniversitemiz standını ziyaret ederek, yürütülen projeler ve girişimler hakkında bilgi aldılar ve Kırklareli Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür ettiler. 

ar-ge fuar

Facebook Twitter Google Plus
Ar-Ge İnovasyon Zirvesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.