Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/09/2017 10:34:18 - 12/09/2017 10:34:18 - 10104 Okunma

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 06-09 Eylül 2017 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen “Yerel Yönetimlerde Kültürel Mirasın Yönetimi ve Kütüphaneler Uluslararası Sempozyumu”na Üniversitemiz öğretim görevlisi Dr. Ahmet ALTAY, “Bilgi Toplumuna Geçiş Sürecinde Türkiye’deki Belediye Kütüphanelerinde Yaratıcı Bilgi Hizmetleri” konulu sunumu ile davetli konuşmacı olarak katıldı.

Bilgi ve Belge Yönetimi, Kültürel Miras ve Yerel Yönetim alanlarında çalışan akademisyenler, uygulamacılar ve kurum/kuruluşlar arasında bilgi birikimlerinin ve deneyimlerinin aktarılabileceği paylaşım ve etkileşim ortamının oluşmasını sağlamayı amaçlayan sempozyuma 17 ülkeden alanında uzman 54 çağrılı konuşmacı katıldı. Kongreye katılan konuşmacılar kütüphanelerin, kültürel mirasın korunması, düzenlenmesi, erişime sunulması ve gelecek kuşaklara aktarılmasındaki temel sorumluluklarını ele alınarak, Yerel yönetimlerin de, kültürel mirasın ve kültürel bellek kurumlarının etkin bir biçimde yönetilmesi, toplumların kültürel birikimlerinin yaşatılması ve bu birikimlerin toplumsallaştırılarak kullanıma sunulması konularında önemli bir role sahip olduğunu vurguladılar.

Dr. Ahmet ALTAY ise konuşmasında bilgi toplumuna geçiş sürecinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte kütüphanelerin çağın ruhuna uygun yeni rol ve sorumluluklar üstlenmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek,  yaşanan dönüşüme bağlı olarak kütüphanelerin hizmet ve politikalarını “yaratıcı” bir bakış açısı ile yeniden belirlemesinin zorunlu olduğunu söyledi. Özellikle halk ve belediye kütüphanelerinin bilgi toplumundaki öncü rolünün devam edebilmesi için geliştirecekleri yaratıcı bilgi hizmetlerinin hayati derecede önemli olduğunu vurguladı. 

sempozyum

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.