Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/09/2017 10:04:02 - 18/09/2017 10:04:02 - 10668 Okunma

Üniversitemiz Lüleburgaz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Mehmet YEŞİLTAŞ, 26-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen “3. Uluslararası Türkiye Moleküler Spektroskopi Kongresi”ne davetli konuşmacı olarak katıldı.


300’den fazla yerli ve yabancı araştırmacının ilgi gösterdiği kongrede konuşan Arş. Gör. Dr. Mehmet YEŞİLTAŞ, “Three-dimensional Infrared and Raman Tomography of Extraterrestrial Materials” başlıklı araştırması hakkında kongre katılımcılarına bilgi verdi. Arş. Gör. Dr. YEŞİLTAŞ, gerçekleştirdiği sunumunda; Üç Boyutlu Kızılötesi ve Raman Spektroskopi tekniklerinin meteoritlere ilk defa uygulanmasını göstererek bu araştırma tekniklerinin uzay bilimlerindeki bir uygulamasını katılımcılar ile paylaştı. 


Asteroidlerin oluşumu ve geçirdiği evrelerin anlaşılması amacıyla NASA’nin Antartika Meteorit Koleksiyonundan ödünç alınan meteoritler üzerindeki araştırmalarını Stony Brook Üniversitesi’nden Doç. Dr. Timothy GLOTCH (New York, ABD) ile ortaklaşa sürdüren YEŞİLTAŞ, Türkiye Moleküler Spektroskopi Kongresi’nin, yeni tekniklerin tanıtıldığı ve mevcut teknikler aracılığıyla birçok farklı bilimsel alanda çalışma konusu olan moleküler yapıların özellikleri hakkında elde edilen bulguların paylaşıldığı, uluslararası arenada yakından takip edilen bir kongre olduğunu ifade etti.

 

 

uzay bilimleri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.