Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/09/2017 10:36:49 - 25/09/2017 10:36:49 - 15696 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 21 Eylül 2017 Perşembe günü 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerimizin katılımıyla bir tanışma (oryantasyon) toplantısı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem EROL, Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Yard. Görkem ÖZGÜR, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Uzman Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Türker CEYLAN, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Bedirye ATASEVER  ve uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

Tanışma toplantısının açılış konuşmasını yapan Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemize uyum ve bölümlerini tanıma süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacaklarını belirterek yıl boyunca öğrencilerin de aktif katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.  

Ardından Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Uzman Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ Kırklareli’ni, Üniversitemizi ve biriminin uluslararasılaşma stratejilerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından misafir konuşmacı olarak Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Yard. Görkem ÖZGÜR, “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” hakkında bir bilgilendirme yaptı ve öğrencilerimizden gelen Türkiye’de ikamet süreçleri ile ilgili soruları ayrıntılı bir biçimde yanıtladı.

Toplantının devamında, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Türker CEYLAN Üniversitemizin sosyal ve kültürel imkanları hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Son olarak, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem EROL ve Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Bedirye ATASEVER öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili soruları cevapladı. Uluslararası öğrencilerimizin ilgiyle takip ettiği toplantının sonunda öğrencilere; Kırklareli Kültür Rehberi, Doğa Rehberi, Kırklareli Üniversitesi tanıtım broşürleri ve İl Göç İdaresi bilgilendirme kitapçıklarının dağıtıldı.   

Toplantının ardından otobüsle Kayalı Yerleşkesinde bir tanıtım gezisi gerçekleştirildi. Öncelikle Fitness Merkezi ve açık spor alanları (basketbol, voleybol, futbol sahaları ve tenis kortu) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Türker CEYLAN’ın rehberliğinde öğrencilerimize tanıtıldı. Ardından kantin ve yemekhane bölgesinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirildi. Son olarak ise Merkez Kütüphane ziyaret edildi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sacit AR ve tüm Birim personeli uluslararası öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onlara kütüphaneye üyelik, kitap ödünç alma, katalog tarama, süreli-süresiz yayınlar ve nadir kitaplar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

toplantı uluslararası öğrencilerimiz KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Uluslararası Öğrencilerimizle Tanışma Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.