Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/09/2017 16:13:43 - 02/10/2017 16:13:43 - 15590 Okunma

Türk yükseköğretim tarihinde geçen yıl ilk kez düzenlenen üniversitelerin Akademik Yılı Açılış Töreni, bu yıl da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da teşrifleriyle YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi.

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde,  Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, YÖK üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 180 üniversitenin rektör ve senato üyeleri ile öğretim üyesi ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen törene, binlerce kişi katıldı.

Programın açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, yeni akademik yıldaki hedeflerinin başında Araştırma Üniversiteleri geldiğini ifade etti. Sistemli ve kararlı adımlar attıklarını söyleyen Prof. Dr. SARAÇ, Araştırma Üniversitelerinde verimli ve gelişmeye yönelik ortaklıkların kurulacağını ifade ederek bu üniversitelerin, ülkemizin dünyadaki bağımsız duruşuna önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti. Üniversiteye giriş sınavında yapılması planlanan değişiklikler hakkında da görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Yekta SARAÇ, sınav stresini azaltacak, daha yalın bir sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının fayda getireceğini belirtti.

Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, yükseköğretimde kaliteyi yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması projesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun oluşturulması konularında mesafe kat edildiğini ifade etti.

Araştırma Üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversiteyi de açıklayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, bu sistemle üniversite - özel sektör işbirliği alanında önemli adımların atılacağını belirterek Araştırma Üniversitelerinin özel olarak destekleneceğini sözlerine ekledi.

Öğretmen yetiştiren programların geliştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, üniversite sınav sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kaliteye ve beceriye sahip elemanlar yetiştirilmesi amacıyla Meslek Yüksekokullarının yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR törene; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa UĞUR, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Abdüsselam ARI, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nurettin AKA, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimiz Hasan ZAN, Onur SARUHAN ve Didem YILDIRIM, Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimiz Büşra ŞAHİN ve Sedanur ARAZ ile birlikte katıldı.

 

Akademik Yılı Açılışı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.