Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/09/2017 14:16:21 - 31/10/2018 14:16:21 - 12666 Okunma

Üniversitemiz ile Kırklareli Adliyesi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Eğitim ve İyileştirme Çalışmalarına Dair İşbirliği" ve "Kamuya Yararlı işte Ücretsiz Çalıştırma" başlıklarında işbirliği protokolleri imzalandı. İmza törenine,  Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa GÜDAY katıldı.

Kırklareli Üniversitesi’nden alacağımız destek, bizim için damarlarımızda dolaşan kan kadar kıymetlidir.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, imza töreninde yaptığı açıklamada Denetimli Serbestliğin toplum düzenine aykırı davranışlar gösterdiği iddia edilen ve bu yönüyle mahkeme kararlarıyla suçlulukları sabit olan kişilerin topluma kazandırılmaları için kurulmuş bir kurum olduğunu belirtti. Denetimli Serbestliğin tarihiyle ilgili bilgiler de aktaran Cumhuriyet Başsavcısı KAYA konuşmasının devamında; "Denetimli Serbestliğin Avrupa’daki geçmişi belki 70-80 yıl öncesine dayanıyor. Ülkemizde ise 2008 yılı ve sonrasında yavaş yavaş oturmaya başladı. Bizim bu kurumu toplumun dışında görebilmemiz mümkün değil. Toplumla bağlantıyı sağlama noktasında da üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Dolayısıyla bu manada Kırklareli Üniversitesi’nden de alacağımız destek, bizim için damarlarımızda dolaşan kan kadar kıymetlidir. İnşallah protokolün her bir maddesiyle ilgili güzel çalışmalar yapacağız. Bu konuda vermiş olduğu destek için Sayın Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e ve üniversite çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.  

Toplumun dezavantajlı kesimi olan, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlayacağız.

Cumhuriyet Başsavcısı KAYA'nın akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, işbirliği protokolünün içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Üniversitemizin, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan yetişkin erkek, bayan ve çocuk yükümlü ve ailelerine psikolojik/pedagojik destek sağlayarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yoluyla onların rehabilitasyon ve toplumla entegrasyon sürecine destek olacağını dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; "Toplumun dezavantajlı kesimi olan, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlayacağız. Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde sürdürülmekte olan eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin amacına uygun olarak tasarlanması, etkin bir şekilde uygulanması ve sonuçlarının bilimsel yöntemlerle değerlendirilmesini sağlayacak; bu yolla modern infaz ve iyileştirme ideallerinin gerçekleştirilmesine katkı sunacağız” dedi.

Rektörümüz, konuşmasının sonunda Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ozan KAYA ile Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa GÜDAY’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını diledi.

Protokol

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.