Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/10/2017 23:45:05 - 10/10/2017 23:45:05 - 17270 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kanal A televizyonunda 07 Ekim 2017 Cumartesi günü yayınlanan A Plus Ekonomi adlı programa konuk oldu.

A Plus Ekonomi Program Müdürü Sinan TURAN ve Program Editörü Oğuz MADEN, Kırklareli tanıtımı ile ilgili yapılan özel program kapsamında Üniversitemizi ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile röportaj gerçekleştirdi. Röportajda, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemizin 2007 yılında kuruluşundan bu güne gelinen süreci ve Rektör olarak göreve başlamaları ile yeni dönemdeki hedefler ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, programda yaptığı açıklamada 2007 yılında 1 fakülte ve 4 meslek yüksekokulu ile eğitim hayatına başlayan Kırklareli Üniversitesi’nin ciddi bir gelişme göstererek bugün; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 Enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 7 meslek yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yaklaşık 30 bin öğrencisine eğitim-öğretim hizmeti sunduğunu söyledi.

“Eğitimde çağdaş ortamı öğrenciye sunmamız gerekiyor.”

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, eğitimde çağdaş ortamı sunmanın öneminden bahsederek Üniversitemiz bünyesindeki çalışmaları şu sözlerle ifade etti: “Öğrenci odaklı bir eğitim vermemiz lazım. Eğitimde çağdaş ortamı öğrenciye sunmamız gerekiyor. Mevcut eğitimde kaliteyi yükseltmemiz lazım. Çünkü önümüzde bizi ciddi bir rekabet bekliyor ve bizim bu rekabete hazır olmamız gerekiyor. Bizim yönetici olarak Üniversitemizi rekabete hazır hale getirme sorumluluğumuz bulunuyor. Bundan dolayı kendimize plan-program yaptık, mevcut eğitimimizin güçlendirilmesi, yapılandırılması ve geleceğe hazırlanması noktasında hedeflerimizi ortaya koyduk.” 

“Öğrencilerimizin sosyal-kültürel faaliyetlere yoğun olarak katılımını sağlamak için çaba gösteriyoruz”

Öğrencilere yönelik sosyal donatı alanları ve gerçekleştirilen sosyal aktiviteler hakkında da konuşan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR şu bilgileri verdi: “Öğrencilerimizin sosyal-kültürel faaliyetlere yoğun olarak katılımını sağlamak için çaba gösteriyoruz. 1 kapalı spor salonumuz var. Açık futbol sahamız, açık spor tesislerimiz var. Fitness merkezimiz var. Bu merkezimizde öğrencilerimiz her zaman, istedikleri her saatte gelip serbest ağırlık çalışma, spinbike, squash gibi çeşitli spor aktiviteleri yapabiliyorlar. Kafeteryalarımız var. Öğrencilerimizin sosyalleşebilecekleri alanlarımız mevcut. Ayrıca 60 tane öğrenci kulübümüz bulunuyor. Öğrencilerimiz bu kulüpler vasıtasıyla da çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Bunların yanında öğrencilerimizin kendi mesleki gelişimlerine yönelik de çalışmalarımız var. Öğrencilerimizi, sanayi tesislerine giderek bilgi ve deneyimlerini artırmaları için teşvik ediyoruz, gayret ediyoruz ve bunlara imkan sağlıyoruz.”

“Peynircilikle ilgili laboratuvar pilot tesis çalışmamız var”

Son yıllarda peynir kenti olma yolunda hızla ilerleyen Kırklareli ilimizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde yürütülen proje çalışmalarına da değinen ŞENGÖRÜR, bu konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: “İlimizde son 4 yılda peynircilikle ilgili ciddi bir gelişme var. Üreticilerimiz peynir üretimini yapıyor; ama bunu katma değere, markaya dönüştürme noktasında bir eksiklik söz konusu. Buna dönük olarak, Mühendislik Fakültemiz bünyesinde Gıda Mühendisliği bölümümüz bulunuyor. Biz de üniversite olarak bu konuda nasıl katkı sağlayabiliriz bunun peşindeyiz. Bununla ilgili bir pilot tesis çalışmamız var. Yani laboratuvar pilot tesis. Farklı ürün geliştirip bu ürünleri sanayicilere sunarak, bunları üretmelerini sağlayıp bölgeye ve Ülkemizin sanayisine bir katkımız olabilir mi? Bunun derdindeyiz. Bunun için çalışmalarımız var. Planlamayı yaptık ve izin bekliyoruz. İzin alırsak pilot tesisi kuracağız. Yani bölgeyi gerçekten bir peynir şehri haline getireceğiz. Ama peynir derken burada ciddi ve farklı ürün geliştirmeleri de gerçekleştirmiş olacağız diye ümit ediyorum.”

“Uluslararası öğrenci sayımız, 750 civarına geldi”

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının arttığını ve uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini kaydeden ŞENGÖRÜR, şu bilgileri aktardı: “Belli noktalara dokunmak istiyoruz. Stratejimizi belli alanlara odaklaştırmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Uluslararası öğrencilerdir. Geçen sene 245 öğrenci olan yeni kayıt, bu sene 350 öğrenci civarında oldu. Çok ciddi bir artış oldu ve bu öğrenciler 20 farklı ülkeden gelen öğrenciler. Uluslararası öğrenci sayımız toplamda 750 civarına geldi. Uluslararasılaşmaya büyük önem veriyoruz. Hedefimiz yüzde 10 civarında, 3 bin uluslararası öğrenciye gelebilmek. Bu, çok ciddi bir rakam. Eğer 3 bin uluslararası öğrenciyi buraya getirebilirsek, şehir için de iyi bir rakam olacak. Bu öğrencilerimiz uluslararasılaşma açısından bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacaklar. Tabi ki burada bir takım değerleri de onlara vermek istiyoruz. Sadece eğitim değil milletimizin değerlerini de onlara vererek ülkelerine iyi bir insan ve gönüllü kültür elçisi olarak göndermek istiyoruz.”

“Kırklareli Üniversitesi tercih edilen bir üniversite olacak”

Rektörümüz konuşmasını; “Eğer eğitimde kaliteye önem vermezseniz, kendinize strateji ve yol haritası belirlemezseniz, zayıf olduğunuz alanları belirleyip o alanları güçlendirmezseniz ileride çetin bir rekabet bizi bekliyor. Biz bu rekabete kendimizi hazırlıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Önümüzdeki yıllarda Kırklareli Üniversitesi tercih edilen bir üniversite olacak” sözleriyle tamamladı.

Programı aşağıda yer alan bağlantıdan izleyebilirsiniz. 

 

Kanal A A Plus Ekonomi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.