Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/10/2017 11:58:07 - 11/10/2017 11:58:07 - 14576 Okunma

Üniversitemiz ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Gökkuşağı Düşler Atölyesi Projesi İşbirliği Protokolü, Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen törende imzalandı. İşbirliği protokolünü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM imzaladı.

Proje ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimi olan çocukların gelişimlerinin desteklenerek daha kaliteli bir yaşam düzeyine ulaştırılması hedefleniyor. 12 ay sürecek projede; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Giyim Üretim Bölümü’nde öğrenim gören 30 öğrenci ve Bölümde görevli öğretim elemanlarımız görev alacak olup bu kapsamda; farkındalık eğitimleri, kahvaltı-piknik faaliyetleri, kültür gezileri, tasarım, dikim ve defile faaliyetleri gerçekleştirilecek.

İmzalar atılmadan önce bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, üniversite olarak sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya büyük önem gösterdiklerini ifade ederek, “Öyle fırsatlar doğuyor ki çok güzel projeler elimize geliyor. Üniversitemiz personeli, işbirliği içerisinde olduğumuz paydaşlarımız ve ilimizdeki değerli kurumların yöneticileri bize bu konuda destek vermektedir. Bu vesileyle biz de hayalimizdeki projelere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu projelerden bir tanesi de: ‘Gökkuşağı Düşler Atölyesi’ projesi. Projedeki amacımız; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinim duyan öğrencilerin hayallerinde, düşlerinde tasarladıkları elbiselerin bizim Üniversitemizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü hocaları ve öğrencileriyle birlikte tasarlanıp gerçekleştirmesi ve 21 Mart tarihinde ortaklaşa bir defilenin düzenlenmesidir. İnşallah bu projenin kapanışını yine sizler ve değerli basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bu protokolün imza töreni için şu an aramızda bulunan ve desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat AŞIM Bey’e, Okul Müdürü Şahin DEĞER'e ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM ise projede paydaş olarak yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “İnsan hayal ettikçe var ve hayal ettikçe yaşıyor. Engelli bireyler de hayal edebiliyor. Çok güzel hayal edebiliyorlar. Burada örneklerini de görebiliyoruz. Bizim engelli çocuklarımızın sosyal yaşama katılması için akademik camia olarak sizlerin kucak açması çok değerli ve çok anlamlı. Ben, vermiş olduğunuz destekten dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere, Üniversitemizin değerli personeline ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projemizin ilimiz adına, çocuklarımız adına, ülkemiz ve insanlık adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KLÜ Protokol

Facebook Twitter Google Plus
Gökkuşağı Düşler Atölyesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.