Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/10/2017 13:03:59 - 11/10/2017 13:03:59 - 10900 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Fen ve Sosyal Bilimlerde Proje Okulları” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, imza töreninde yaptığı açıklamada; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, fen ve sosyal bilimler programı uygulayan Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ile akademik ve bilimsel işbirliği gerçekleştireceğiz” dedi. Proje hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti: “Proje ile Lise’nin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi ve eğitim-öğretim desteği sağlanması konularında katkı sunacağız. Bu noktada öğrencilerin fen veya sosyal bilimlerde Üniversitemizde ilgi duydukları alanlarda yetkin hale gelmelerini amaçlıyoruz. Protokol çerçevesinde Lise öğrencileri Üniversitemizin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret ederek birimlerde bulunan laboratuvarlar ve kütüphane imkanlarından yararlanabilecekler. Üniversitemizin düzenleyeceği bilim, spor ve kültür etkinliklerine katılabilecekler. Bu sayede Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler henüz lisede okurken üniversiteyi ve ilgilendikleri alanları daha yakından tanıma fırsatı elde edecekler.”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM ise; Türkiye’de az sayıda Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulandığını belirterek; “Akademik camiayı örgün öğretimdeki lise öğrencileriyle bir araya getirmek, onların ufkunu açacak. Bu uygulama gençlerimizin akademik anlamda başarılı olmaları için yapılmakta olup Projenin üniversite ile şehri kaynaştıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM işbirliği protokolünü imzaladı.

protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Fen ve Sosyal Bilimlerde Proje Okulları
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.