Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/10/2017 12:36:37 - 23/10/2017 12:36:37 - 16070 Okunma

Üniversitemiz Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Kulübü tarafından “Girişimcilik” konulu bir seminer düzenlendi. Hasan Zan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere; Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Emre BEJİ ile Misface kurucuları Oğulcan YORULMAZ ve Gökhan GEYİK konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz öğrencilerinin ilgiyle dinledikleri seminerin ilk konuşmacısı Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Emre BEJİ, Trakya’da başarılı rol model girişimciler yetiştirmeyi ve bölge insanının girişimciliği bir kariyer yolu olarak seçmesini amaçlayan “Yeni İşim Girişim” programı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Girişimcilere yönelik “Wake Up” programını da tanıtan BEJİ, bu programın kendi işini kurmak, yenilikçi metotları kullanarak inovatif iş fikirleri bulmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen üniversite öğrencilerine yönelik; tasarım odaklı düşünce ile fikir geliştirme, ürün geliştirme ve yalın iş modeli oluşturmayı kapsayan uygulama ağırlıklı bir eğitim olduğunu ifade etti.

Seminerin ikinci konuşmacısı Oğulcan YORULMAZ, başarılı ve deneyimli girişimcileri alanında uzman kişilerle bir araya getirip üniversite öğrencilerine mentorluk ve network, staj ve iş alanlarında destek sağlamak amacıyla Gökhan GEYİK ile birlikte Misface şirketini kurduklarını söyledi. Misface girişimi sayesinde dünyanın birçok ülkesinde yapılan girişimleri çok yakından takip ettiklerini belirten YORULMAZ, Türkiye’de ve yurtdışında girişimcilik ekosistemi ile ilgili çeşitli bilgiler sundu.

Seminerin son konuşmacısı Gökhan GEYİK ise, Misface bünyesinde oluşturdukları “Startup Trakya” platformu hakkında seminer katılımcılarını bilgilendirdi.  Bu platfom ile Trakya'da güçlü bir Girişimcilik ekosistemi oluşturarak girişimcilerin daha etkin olmalarını sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Öğrencilerin dikkatle takip ettikleri seminer programı, soru-cevap bölümünden sonra Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Kulübü Başkanı İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Berna ESEN ve kulüp üyesi öğrencilerin seminer konuşmacılarına günün anısına belge takdim etmeleriyle sona erdi.

Daha sonra Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Kulübü Başkanı Berna ESEN ve kulüp üyesi öğrenciler; Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Emre BEJİ, Misface kurucuları Oğulcan YORULMAZ ve Gökhan GEYİK, Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin ÖZDEN ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Sibel EVREN ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti. Öğrenciler ziyarette kulüp olarak yürüttükleri faaliyetler ile yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Rektörümüze bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin fikirleri, buluşları ve projelerinin önemine işaret etti. “Üniversite olarak tüm öğrencilerimizin yanındayız” diyerek ziyaretçilerine teşekkür etti. 

javascript:void(0)

 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.