Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/11/2017 12:26:55 - 08/11/2017 12:26:55 - 18451 Okunma

Üniversitemizin paydaş olarak yer aldığı Trakya Kalkınma Ajansı’nın yürütücüsü olduğu “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen Kamuoyu Bilgilendirme Etkinliği, 6 Kasım 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU,  Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep ZIPKINKURT, KOSGEB, İŞKUR, OSB yöneticileri, Kariyer Merkezi Müdürleri, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, 2.5 yıl önce başladıkları “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli İle Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Destek Projesi”nde sona gelindiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bölgemizi kalkındırmaya ve bunun için gerekli altyapı desteğini sağlamaya çalışıyoruz. Kalkınmanın en önemli faktörü beşeri sermayedir. Üniversitelerimiz, öğrencilerimiz ve bölge halkımız beşeri sermayenin en önemli kaynaklarıdır. Biz bu kaynakları değerli madenler gibi titizlikle işlemeliyiz. Bunun için bazı sistem ve mekanizmalara ihtiyacınız vardır. Projemiz bu sistem ve mekanizmaları yansıtır niteliktedir. Projemizde Trakya Bölgesi’nin ve Türkiye’nin geleceğini doğru temin edecek kariyer planları oluşturabilme gayretinde olduk. Bunu yaparken gelecek olarak nitelendirdiğimiz gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlılığını sürdürecek, aynı zamanda da değişen dünya konjonktürüne oryantasyonlarını sağlayacak programlar geliştirmeye çalıştık. Amacımız bölge gençleri için kariyer planları yaparak onları geleceğe en doğru şekilde hazırlamaktır. Türkiye’de, Balkanlar’da, Orta Doğu ve Avrupa coğrafyalarında bu amaçlarla gerçekleştirilmiş model veya sistemler yoktur. Yeni bir sistem ve model ortaya koymak zordu. Zoru başardığımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da en önemli destekçilerimizi paydaşlarımız olarak görmekteyiz. Projemizi tamamladığımızı düşünmüyor, her günü yeni bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Amacımız proje üzerinde iyileştirme çalışmaları yapmak ve projeyi daha ileriye taşıyabilmek. Çalışmalarımızı aynı ciddiyet ve titizlikle sürdürdüğümüz takdirde projemiz birkaç yıl sonra tüm Türkiye’de konuşuluyor olabilir. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, kamuoyu bilgilendirme etkinliğinde gerçekleştirdiği konuşmada proje kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nde bir Kariyer Merkezi kurulduğunu ifade ederek Merkezin öğrencilere kariyer hizmeti sunmaya başladığını belirtti.  Kariyer Merkezi’nin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Paydaşlarımız ile birlikte sürecin yakın takipçisi olarak projenin başarıya ulaşması noktasında görevler üstlendik. Projenin verimlilik açısından üst seviyeye gelebilmesi için gerekli gayreti göstermeye devam edeceğiz. Emeklerinden dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, projenin olumlu yanlarından birinin konu ile ilgili pek çok sektörü, bölge Üniversitelerini ve çeşitli organizeleri bir araya getirmesi olduğunu söyleyerek; “Bu proje ile Üniversitelerimiz Kariyer Ofislerinin altyapı çalışmalarını, mekânsal oluşumlarını tamamladı ve yetişmiş insan gücünü ortaya çıkardı. Teknolojik olarak önemli bir veri tabanı oluşturuldu. Bu alandaki iş birliği ile Üniversitelerimiz sistemlerini eşitlediler. Bu sayede kurulmuş olan yapıların birbirini tanıma fırsatı oldu. Projede bölgedeki iş adamlarına ve öğrencilere açık sistemler oluşturuldu. Öğrencilere staj ve iş imkânları sunularak onları doğru yerlerde değerlendirebilme arzusu içinde olundu. Böyle bir proje içerisinde olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, paydaş oldukları projenin tamamlanmış olmasına karşın sürdürülebilir olması açısından daha yapacak çok işin bulunduğunu belirterek; “Proje kapsamında gençlerimize yönelik iş ve sosyal hayat bağlamında önemli faaliyetler yapıldı. Trakya Bölgesi’nde yaklaşık 2 bin 500 sanayi kuruluşu var. Bu kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Üniversitelerimize düşen görevler de sektörle bağdaşık eğitimler yapılması ve intörn uygulamalara geçilmesidir. Üniversiteler olarak bunu başarabilirsek öğrencilerimiz iş bulma kaygısı yaşamayacaktır. Proje kapsamında oluşturulan web portalları ve veri tabanları da başarıya ulaşmada önemli olacaktır. Projenin devamında da Rektörlerimize, akademisyenlerimize ve kariyer merkezleri çalışanlarına büyük görevler düşmekte. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep ZIPKINKURT, projeye dâhil oldukları için mutluluk duyduğunu belirterek proje dâhilinde Üniversiteler ve sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini sergilediklerini ve sürecin devamı için katkı vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK’e plaket takdim edildi.

Takdimin ardından Trakya Kariyer Projesi proje takım lideri Geoff FIELDHOUSE bir sunum gerçekleştirerek projenin amaç ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Sunumunda; “Bölgede yaşayan gençlerin iş olanaklarını arttırmak için Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bulunan 3 devlet üniversitesinde kariyer merkezlerinin kurulması ve kapasitelerinin iyileştirilmesi gerekiyordu. Bu merkezlerde kariyer hizmetleri vererek öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasını sağlamayı düşündük. Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı çalışanlarına ve paydaş kurumlardaki çalışanlara eğitimler verildi. Üniversitelerimizde kariyer panelleri gerçekleştirildi. İş fuarları düzenlendi. Gerek paydaşlardan gerek kariyer merkezlerinden oldukça fazla katılım gerçekleşti. Bu projeyle iş ve eğitim dünyası arasında bir ortaklık tesis ettik. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Trakya Kariyer Projesi proje kıdemli uzmanı Emre SMEKAL, Trakya Kariyer Web Portalı’nı tanıttı. Öğrencilerin, firma sahiplerinin ve tüm paydaşların faydalanabileceği bir sistem olduğunu belirten SMEKAL sistemin tamamen yerel yazılım uzmanlarıyla hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Trakya Kariyer Web Portalı’nın ana tasarımcısı ve yazılım lideri Ertaç PAPRAT sayfanın iş ilanı, duyurular, staj gibi birçok içeriğe sahip olduğunu ifade etti.

Trakya Kariyer Projesi proje kıdemli uzmanı Özgür Dirim ÖZKAN, TR21 Bölgesi İş Gücü Piyasası Analizi’ni paylaştı. Bölgenin demografik yapısından ve illerin iktisadi özgürlüklerinden bahseden ÖZKAN yapılan çalışmaları olumlu ve olumsuz yönleriyle değerlendirerek  iş gücünün sektörel dağılımına değindi.

Proje kapsamında düzenlenen Kamuoyu Bilgilendirme Etkinliği tüm paydaş ve katılımcıların yer aldığı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

TrakyaKariyer Toplantı

Facebook Twitter Google Plus
TrakyaKAriyer Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.