Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/11/2017 18:18:41 - 10/11/2017 18:18:41 - 9256 Okunma

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü münasebetiyle ilk tören, 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 11.30’da, Kırklareli Şehitliği’nde yapıldı. Çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mız okundu ve askeri birlikler Saygı Atışı yaptı. Ardından Kırklareli Vali Vekili Erdoğan BEYPINAR, Şehitlik defterini imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri, Şehit mezarlarını gezdiler ve Şehit mezarlarına dualar eşliğinde karanfiller koydular. Akabinde Kırklareli Vali Vekili Erdoğan BEYPINAR ve beraberindekiler Kırkşehitler Anıtını ziyaret ettiler.

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla ikinci tören saat 14.30’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın kutlama mesajları okundu. Daha sonra Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Berke MARANGOZ, Kırklareli Vali Vekili Erdoğan BEYPINAR’a Türk Bayrağını teslim etti. Ardından öğrenciler, Vali Vekili BEYPINAR’a, Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan UZUN’a ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU’na Atatürk Posteri takdim ettiler.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden tören, okunan şiirler ve Halk Oyunları gösterileriyle sona erdi. 

Kırklareli Kurtuluş

Facebook Twitter Google Plus
Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü Törenleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.