Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/11/2017 23:05:37 - 16/11/2017 23:05:37 - 10241 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Kasım ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türk Dünyasına Adanmış Ömür: Prof. Dr. Turan Yazgan"  konulu konferans ve “Uluğbeyler Turan Yazgan” başlıklı belgesel gösterimi 15 Kasım 2017 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salonda gerçekleştirildi. Yönetmen ve yazar Murat ÇERİ’nin konuşmacısı olduğu konferansa; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Murat ÇERİ, konferansta yönetmenliğini yaptığı “Uluğbeyler Turan YAZGAN” adlı belgesel ile ilgili bilgeler paylaştı. ÇERİ, belgeselde Türk kültürünün korunması ve tüm dünyada tanıtılması alanlarında önemli görevler üstlenen Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın hayatı, eğitimi ve Türk dünyasına yaptığı katkıları tüm ayrıntılarıyla görselleştirdiklerini ifade etti. Belgesel filimde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Kültür ve Turizm Bakanı Numan KURTULMUŞ, Türk Dünyası Araştırmaları Başkanı Közhan YAZGAN, Azerbaycanlı Şair Sabir RÜSTEMHANLI, Sanatçı Esat KABAKLI ve Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın da aralarında yer aldığı Prof. Dr. Turan Yazgan’ın hayatına girmiş 26 farklı isimle röportaj gerçekleştirdiklerini ve çekimleri Türkiye ve Azerbaycan’da yapılan 63 dakikalık belgesel filmi, 10 kişilik bir ekiple 1 yılda tamamladıklarını belirtti. Ardından “Uluğbeyler Turan Yazgan” film gösterimi yapıldı.

Etkinliğin sonunda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, konferansı için yönetmen ve yazar Murat ÇERİ’ye teşekkür ederek günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Belgesel Turan Yazgan

Facebook Twitter Google Plus
Uluğbeyler Turan Yazgan Belgeseli
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.