Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/11/2017 15:48:22 - 17/11/2017 15:48:22 - 15612 Okunma

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda Erasmus+ Programı’nın öğrenciler, öğretim elemanları ile kamu ve sivil toplum kuruluşları için sunduğu fırsatlar tanıtıldı. 16 Kasım 2017 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da yapılan etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özen ÖZER, Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, Halk Sağlığı Merkezi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden temsilciler, akademik birimlerimizin Erasmus bölüm koordinatörleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Erasmus+ programının sadece Avrupa ülkelerine değil tüm dünya ülkelerine açılan bir kapı niteliğine dönüştüğünü ifade ederek programın öğrencilere mesleki anlamda ciddi katkılar sağladığını söyledi. Erasmus+ programının sadece öğrenci ve personel değişimi olarak algılanmaması, aynı zamanda fikirlerin somut çıktılara, projelere dönüştürülmesi olarak da düşünülmesi gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Bu toplantı kapsamında; programın yeterince bilinmeyen Merkezi Projeler ayağının tanınması, Ülkemiz Ulusal Ajansı ile ilimizdeki muhtemel paydaşların ve öğrencilerin bir araya getirilmesi, Kırklareli ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel kurumlar ve üniversitemiz arasında Merkezi Projeler konusunda ortak bir sinerji oluşturulması, gençlere yeni fırsatlar sunan Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin tanıtılarak ilimizin bu projelerden hak ettiği payı alması ümit edilmektedir. Üniversitemiz bu yolda kendisinden beklenen lokomotif konumu üstlenecek ve Kırklareli özelinde Trakya’nın beşeri kalkınmasında gerekli katkıyı sunmak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademik camia arasında bir köprü olacaktır.” şeklinde konuştu.

Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özen ÖZER de, 2017 yılının Erasmus+ Programı’nın 30. yılı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Üniversitemizin program kapsamındaki çalışmalarına değindi. Üniversitemizin 2010 yılından bu yana bilgiyi paylaşma misyonuyla Erasmus+ Programı’na etkin bir şekilde katılım gösterdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. ÖZER; “2010 yılından günümüze kadar yürütmüş olduğumuz Erasmus projeleri kapsamında KA103 projesinde 18 AB ülkesi ve 64 kurum ile anlaşma ve 165 öğrencimiz ile 145 personelimize bu değişim programından fırsat tanımış bulunmaktayız. 2015 yılından bu yana yürütmüş olduğumuz KA107 projesinde 8 AB dışındaki ülke ile 10 kurumsal anlaşmamız bulunmakta olup 22 öğrencimiz ile 25 personelimize bu fırsatı sunmuş bulunuyoruz. Son olarak Konsorsiyum projesi dediğimiz Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik işbaşı eğitimlerini kapsayan KA108 projesini hayata geçirdik. İleriye yönelik yapmayı planladığımız birçok proje söz konusu olacaktır.” diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörlüğü Uzmanı Nejla VATANSEVER Kırklareli Üniversitesi’nin Erasmus+ KA103 ve KA107 projelerinde program ülkeleri ve ortak ülkelerle gerçekleştirilen hareketliliklerde başarısını kabul ettiren ve koruyan bir üniversite olduğunu dile getirerek sunumuna başlamış olup, Erasmus+’ta Gençler için Fırsatlar, Erasmus+ Merkezi Projeler Genel Bilgilendirme, Bilgi Ortaklıkları, Stratejik Ortaklıklar, Sektörel Beceri Ortaklıkları, Bilgi Kaynakları başlıklı sunumlarını gerçekleştirmiştir. Gençlerin Gençlik Değişimi ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) gibi projelerde yer almasının kendilerine hibe desteği sağlanmasının yanısıra manevi olarak da katkılarda bulunacağını belirten VATANSEVER, personeller açısından da Erasmus+ kapsamındaki projelerde yer almalarının hem kurumların tanınırlığının arttırılması hem de bireysel olarak gelişime önemli faydalarda bulunacağı hususlarını vurgulamıştır.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörlüğü Uzmanı Nejla VATANSEVER’e sunumu için teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

erasmus plus Klü

Facebook Twitter Google Plus
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.