Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/11/2017 16:16:02 - 24/11/2017 16:16:02 - 12483 Okunma

Bulgaristan’ın Sofya şehrinde 19-21 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Sınır Ötesi Eğitim 2017” fuarına davet edilen Üniversitemiz, burada Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Uzman Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ tarafından temsil edildi. 26 ülkeden üniversite yöneticileri, uluslararası ofis çalışanları, akademisyenler ve uluslararası eğitim danışmanlarının katıldığı fuarın ilk gününde katılımcı Üniversitelerin tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 19 Kasım 2017 tarihinde uluslararası katılımcılara hitaben Kırklareli’ni, Üniversitemizi ve uluslararasılaşma stratejilerimizi anlatan bir sunum yapıldı. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen sunum sonrasında Üniversitemiz ve Kırklareli ile ilgili merak edilen sorular cevaplandırıldı.

Fuarın ikinci ve üçüncü günlerinde ise Üniversite temsilcileri ve eğitim danışmanlarıyla 30’ar dakikalık toplantılar gerçekleştirildi. Bu çerçevede, “Veliko Turnovo St. Cyril and St. Methodus Üniversitesi”, “Neofit-Rilski South-West Üniversitesi”, “Plovdiv Paisii Hilendarski Üniversitesi”, “Varna Ekonomi Üniversitesi”, “Varna Teknik Üniversitesi”, “Varna Özgür Üniversitesi”, “Bulgaristan-Amerikan Üniversitesi”, “Bükreş Bioterra Üniversitesi”, “Maribor Üniversitesi”, “Yeni Zelanda Otago Politeknik Üniversitesi”, “Sofya Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Jeodezi Üniversitesi” ve “St. Ivan Rilski Madencilik ve Jeoloji Üniversitesi” temsilcileri ile olası akademik işbirliği konularında toplantılar yapıldı. Görüşmelerde Üniversitemiz, uluslarasılaşma stratejilerimiz ve uluslararası öğrencilere gösterdiğimiz önem vurgulanarak ileriye dönük ikili akademik işbirliği anlaşmaları bağlamında önemli adımlar atıldı.

Bunun yanında, Sofya’da bulunan ve 1920 yılında kurulan “Ulusal ve Uluslararası Ekonomi Üniversitesi” ziyaret edilerek Dış İlişkiler Sorumlusu Doç. Dr. Paskal ZHELEV ile bir toplantı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda öğrenci ve akademik personel hareketliliği ile ikili anlaşma çerçevesinde yapılabilecek ortak bilimsel çalışmalar konularında görüş alış verişinde bulunuldu. 

Tanıtım KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“Sofya Sınır Ötesi Eğitim 2017” Fuarı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.