Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/11/2017 15:23:20 - 02/12/2017 15:23:20 - 9752 Okunma

Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından “Kut’ül Amare Anma Programı” düzenlendi. 29 Kasım Çarşamba günü Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Pınarhisar Kaymakamı Murat EREN’in yanı sıra Pınarhisar Emniyet Müdürü Hüsnü ULUS, Pınarhisar Müftüsü Abdullah KARA, Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulkerim ASLAN, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Araştırmacı-Yazar Alparslan KOTAN ise konuşmacı olarak yer aldı. 

Programa katılanlara, Mevlid Kandili dolayısıyla gül suyu ve lokum ikram edildi. Program, Pınarhisar Merkez Camii imam hatibi İsmail YAZICI tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Araştırmacı-Yazar Alparslan KOTAN, “Unutulun Zafer: Kut’ul Amare” konulu bir konferans verdi.  Coğrafya bilinmeden, tarih bilinemeyeceğini ifade eden KOTAN, çarpışmaların gerçekleştiği cephelerden, karşılıklı olarak alınan esirlerin hikayelerinden bahsetti.  Kuşatma altında kalan İngilizlere yardım ulaştırma çabalarının Osmanlı Ordusu tarafından nasıl engellendiğini anlatarak bu durumun Osmanlı Ordusunda yarattığı sevinci dile getirdi.

Kuşatma esnasında İngilizlerin Osmanlı Ordu Komutanı Halil Paşa’ya olan rüşvet tekliflerinden de söz eden KOTAN, Halil Paşa’nın bu görüşmelerde tarihe damga vuran bir tavır ortaya koyduğunu belirtti. Görüşmenin içeriğine değinen KOTAN, Halil Paşa’nın rüşvet teklifi karşısında; “Türk namusu para ile satılamaz! Bu iş bir vatan meselesidir. Efendilerinize söyleyin biz paraya tapanlardan değiliz” dediğine dikkat çekti.

Tarihe Kut’ül Amare Zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizlerin 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birliklerinin ise 25 bin kayıp verdiğini söyleyen KOTAN sözlerini Halil Paşa’nın ordusuna yazdığı ordu emiri yazısıyla sonlandırdı.  Sunumundan dolayı, KOTAN’a plaketini Pınarhisar Kaymakamı Murat EREN takdim etti. Program İlçe Vaizi Nihat İlhan’ın duasıyla son buldu.  Program sonrasında öğrencilerin hazırladığı resim sergisi gezilerek katılımcılara günün anısına hazırlanan magnetler ve broşürler hediye edildi.

Küt'ül Amare

Facebook Twitter Google Plus
Unutulan Zafer: Kut’ül Amare
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.